Cele mai bune materiale pentru lenjeria de pat

BUCURESTI - 22 iulie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Mai mult decât un accesoriu deco în dormitor, alegerea lenjeriei de pat și husei de pilote este esențială pentru confortul din timpul somnului. Deoarece lenjeria de pat ne influențează somnul trebuie să te asiguri de faptul că alegi cele mai bune materiale.

Lenjerii de pat

Lenjerii de pat

Confortul tău va depinde de alegerile pe care le faci. Drept urmare, va trebui să acorzi o atenție deosebită procesului de selectare al materialelor pentru lenjeria de pat.

Bumbacul

Dacă te-ai gândit să alegi lenjerii de pat din bumbac să știi că nu ai putea face o alegere mai bună pentru confortul tău. Asta deoarece bumbacul este o fibră textilă naturală, moale și suplă este cea mai populară. Bumbacul este materialul preferat și atunci când vine vorba de alegerea hainelor. Este un material care respiră. Hipoalergenică, lenjeria de pat din bumbac este extrem de plăcută la atingere, sănătoasă și confortabilă în contact cu pielea. Și, ceea ce determină calitatea lenjeriei din bumbac este numărul de fire pe centimetru pătrat precum și grosimea acesteia.

Astfel, poți alege lenjerii de pat cu cearșaf din bumbac, este cea mai bună opțiune pentru tine și familia ta. 

Bumbacul bio este preferatul multora. Asta deoarece este cultivat fără pesticide și cu compost natural ceea ce îl face o alternativă mai ecologică. Firul de bumbac bio este mai gros, opțiunea potrivită pentru persoanele care suferă de alergii. Poți opta pentru o pilotă din bumbac satinat, un alt material preferat atunci când vine vorba de alegerea materialului pentru lenjeria de pat.

Inul

Analergic în mod natural, antibacterian și anti-stres, inul este cel mai vechi material din lume. Și, adorăm acest material datorită aspectului său autentic, natural și elegant. Este lejer, stabil și durabil, nu se deformează după mai multe spălări. Inul este materialul ideal pentru sezonul estival. Este, în egală măsură un material sănătos, ideal pentru pielea mai fragilă.

Satin, un material glamour și romantic

Satinul, pe care unii au tendința să îl confunde cu mătasea, este un amestec din mai multe materiale existente, realizat prin intermediul unei tehnici speciale care permite obținerea unui aspect strălucitor. Deoarece satinul este fabricat din unele materiale sintetice, îți recomandăm să optezi pentru bumbacul satinat, un material 100% natural și extrem de moale, apreciat pentru aspectul său strălucitor. Atenție, bumbacul satinat nu trebuie confundat cu bumbac percal, mai puțin strălucitor și nu atât de moale. Însă, are și acesta din urmă un avantaj, este lejer și potrivit pentru sezonul estival.