Colibita cel mai cautat loc din Transilvania

BUCURESTI - 20 aprilie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Turism

Daca ar exista teleportarea, Colibita este locul in care as merge chiar acum sa ma bucur de frumusetea lacului inconjurat de munti si dealuri. Cunoscut si sub numele de „marea de la munte” sau „locul cu cel mai curat aer din Romania”, Colibita este o oaza de liniste si bucurie, invitandu-va sa admirati natura si sa uitati de toate grijile voastre.

Colibita

Colibita

Situat la poalele muntilor Calimani, la doar 40 km distanta de orasul Bistrita, vezi traseul pe distante rutiere, lacul Colibita a devenit din ce in ce mai atractiv pentru turistii romani si straini datorita frumusetii sale virgine si a oportunitatilor de agrement: caiac pe lac, inot, pescuit, drumetii, ciclism montan, parapanta, rafting pe raul Bistrita si multe alte activitati interesante care au facut ca turistii sa vina, facand zona sa infloreasca.

Din Bucuresti, cel mai usor este sa ajungi acolo cu masina, urmand E60 pana la Targu Mures, apoi E578 pana la Prundul Bargaului si DJ173A pana la Colibita. Drumul este destul de lung si are provocarile sale, deoarece probabil stiti deja infrastructura romaneasca. Cel mai rapid mod de a ajunge la Colibita este din Cluj, la numai 136 km, asa ca, daca va aflati in cartier, nu ratati sansa de a vizita zona. Pentru mai multe detalii despre ruta auto de parcurs acceseaza distante-rutiere.com

Colibita este un lac artificial construit pe locul unui fost oras. Numele lacului provine de la „colibe”, primele case construite de ciobanii care s-au stabilit in zona in urma cu cateva sute de ani si care, incet, au transformat acest loc pitoresc intr-o localitate prospera si din ce in ce mai frecventata pentru frumusetile sale naturale.

Turismul in regiune a crescut datorita unui tamplar fabricat in Germania care, in 1918, a construit mai multe case si pensiuni pentru sasii din Bistrita care veneau la Colibita pentru a-si petrece vacanta. 100 de ani mai tarziu, dezvoltarea acestei zone a devenit un subiect controversat. De la cateva case de vacanta imprastiate, locul este acum impanzit de case de oaspeti impresionante care si-au extins teritoriul pana la marginea apei. Din fericire, majoritatea ofera cazare foarte aproape de apa. in caz contrar, este foarte dificil sa ajungeti la malul apei pe cont propriu, deoarece toate proprietatile sunt inchise cu garduri.

Munti care suna

Daca nu va faceti plaja la soare, luati o anumita distanta de lac, astfel incat sa puteti admira imprejurimile si sa va bucurati de aerul proaspat de munte. Urmati drumul de tara, iesiti din satul Mita, apoi cautati indicatoarele turistice care indica ruta catre varful Bistricioru din muntii Calimani. Drumetia nu este una dificila si merita investitia dvs. de trei ore: de la 1.990 metri deasupra nivelului marii, frumusetea zonei se dezvaluie total.

in zilele cu cer senin, veti putea vedea Pasul Tihuta, muntii Vatra Dornei (iarna partiile de schi sunt depasite de turisti), Varful Pietrosul sau Varful Heniu. Lacul Colibita pare si mai mare vazut din varful muntelui.

Multe alte trasee potrivite pentru drumetii sau ciclism montan pot fi gasite in Parcul National Muntii Calimani. Calimani este cel mai tanar lant muntos din Romania si cel mai inalt lant din Carpati format din roci vulcanice. Partea sa estica este dominata de cel mai mare crater inactiv din toata Europa, cu diametrul de peste zece kilometri.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/colibita-cel-mai-cautat-loc-din-transilvania