Despre pielea atopica si iritata

BUCURESTI - 29 martie 2021

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Sanatate

Pielea atopica si iritata poate crea o senzatie permanenta de disconfort, in sensul ca te poti confrunta cu acea senzatie de piele care strange sau chiar usturime. Gradul de uscaciune poate fi influentat de mediul si stilul de viata pe care il adopti.

Piele atopica

Piele atopica

De asemenea, simptomele de disconfort pot cosnta in eczme atopice sub forma de puseuri sau pot fi chiar si permanente. Este foarte usor sa ajungi la diagnosticul de determatita atopica ce reprezinta o boala cronica inflamatorie a pielii asociata cu eruptii si cu senzatie de mancarime intensa.

Exista foarte multe persoane care au o predispozitie genetica in a dezvolta dermatite atopice sau chiar de a se confrunta cu pielea excesiva de uscata si iritata. Acest lucru se intampla din cauza barierei naturale a pielii care s-a modificat, astfel ca alergenii din mediu pot penetra cu usurinta straturile inferioare ale pielii. Astfel, apare mancarimea, inflamatia si supurarea. In plus, un rol determinant in au si factorii de mediu precum nivelul crescut de poluare, fumatul pasiv si asa mai departe.

Este foarte important modul in care iti ingrijesc pielea atunci cand aceasta devine uscata si iritata. In primul rand, trebuie sa faceti dusuri in locul bailor cu apa nu foarte fierbinte fiindca aceasta poate deshidratasi mai mult. De asemenea, folositi produse de curatare usoare ce nu contin sapun si parfum, purtati haine din bumbac si evitati-le pe cele din lana sau fibre sintetice. Nici temperatura ridicata din camera nu va este favoabila, deci mare atentie si la acest aspect.

Totodata, este foarte important sa folositi creme potrivite problemei cu care va confruntati care au rol de hranire a pielii, de regenerare, dar si de calmare. O serie de recomandari foarte bune care au oferit un randament excelent gasiti aici, in acest articol dedicat despre cea mai buna crema pentru regenerarea pielii, cu sfaturi si pareri utile. .

Fara doar si poate problema uscaciunii si iritarii pielii trebuie tratata cu seriozitate, nu trebuie neglijata fiindca nu va trece de la sine, ci exista riscul foarte mare de a se agrava. Atunci cand va confruntati cu o forma destul de serioasa, nu ezitati sa cereti sfatul specialistului. Acsetia sustin ca in momentul in care  ati fost diagonosticat chiar cu dermatita atopica, problema poate deveni persistenta. Va fi necesar sa incercati diverse tratamente pe parcursul mai multor luni sau chiar ani pentru a controla boala. De asemenea, se poate intampla ca tratamentul pe care urmati sa aiba succes, insa la un moment dat simptomele sa recidiveze. Este foarte important sa recunoasteti din timp boala, inca de la primele simptome si sa actionati ca atare.

In general, in tratarea pielii atopice se urmareste aplicarea produselor ce au rolul de a rehidrata pielea prin inmuierea acesteia prin dusuri calde, si nu fierbinti, precum si prin aplicarea imediata a cremelor cu rol hranitor ce au capacitatea de a mentine umiditatea in piele. Creme grase sunt o solutie foarte buna pe termen lung si se recomanda sa evitati cremele ce contin conservanti si parfum.

Tratamentului pielii atopice vizeaza ameliorarea simptomelor si controlarea acestora. In functie de serveritatea problemei, puteti controla problema folosind cremele pentru regenerare a pielii pe care le gasiti in link-ul pe care l-am lasat mai sus, ori pentru formele grave se impun si tratamente medicamentoase. Acest lucru trebuie stabilit in prealabil numai de medicul dermatolog.

Si fiindca tot am discutat despre produse de ingrijire, creme si asa mai departe, as vrea sa atrag atentia si asupra altui aspect: alimentatia este foarte importanta si in acest caz, fiindca anumite alimente pot declansa in organism o reactie a sistemului imunitar ce va conduce la aparitia simptomelor de dermatita si piele problematica. Cele mai bune exemple de alimente cu rol antiinflamator sunt: pestele precum somon,  ton, macrou, sardine, hering, alimente bogate in probiotice precum iaurtul, supa, miso, kefir, muraturi, alimente bogate in flavonoizi precum fructele si legumele colorate. Pe de alta parte sunt de evitat alimentele  care pot declansa simptome ale dermatitei cum ar fi citricele, ouale, lactatele, glutenul, soia, condimentele, anumite tipuri de nuci si asa mai departe.

Este esential sa identifici si alimentele pe care tu nu le tolererzi fiindca acestea pot fi diferite de la o persoana la alta. Insa, ceea ce este de retinut se refera la faptul ca trebuie sa fim foarte atenti la alimentatie cu precadere la alimentele care ne pot intari sistemul imunitar si care au un puternic rol antiinflamator, precum si produsele de ingrijire a pielii care pana la urma intra in contact direct cu probleme cu care ne confruntam. In plus, chiar daca senzatia de mancarime si iritare este persistenta, nu incercati sa va scarpinati in zonele respective fiindca situatia s-ar putea inrautati. Exista chiar riscul  de a va crea rani ce pot lasa semne pe piele, iar cicatricile vor trece si mai greu. Nu este confortabil, insa trebuie sa fim constienti ca pielea uscata, atopica sau, mai rau, dermatita reprezinta o problema ce trebuie tratata cu seriozitate fiindca ne poate afecta pe termen lung calitatea vietii. Pielea uscata si atopica poate fi tinuta cu mai mare usurinta sub control sau poate chiar remediata daca sunt folosite constant produse  potrivite, insa dermatita se poate extinde pe o perioada mai mare sau poate exista riscul chiar sa nu treaca deloc, ci doar sa fie controlata.

Pielea reprezinta cel mai mare organ al omului, asa ca aveti grija de pielea voastra, acordati-i atentia de care are nevoie si  nu ezitati sa cereti ajutor de specialitate atunci cand preintampinati probleme!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/despre-pielea-atopica-si-iritata