Diamantele - Simboluri ale iubirii

BUCURESTI - 2 iulie 2020

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Retail

Intr-o gama vasta de culori precum negru, albastru, verde, roz, violet, portocaliu si galben, diamantele continua sa ramana unul dintre produsele cu cele mai bune perspective de viitor. Este ceea ce afirma una dintre cele mai importante companii miniere din lume, British Gem Diamonds. Culoarea diamantelor este determinat de tipul de impuritati gasite in piatra.

.

.

Obiecte dorite de milioane de femei si barbati de-a lungul istoriei, diamantele au fost chiar inspiratie pentru filme, piese de teatru si cantece, care califica aceasta piatra pretioasa drept cea mai buna prietena a femeilor. Fascinatia pentru diamante a inceput in India printre clasele sociale superioare ale tarii, dar treptat au fost introduse impreuna cu alte produse exotice pe pietele medievale din vestul Europei. Pana in anii 1400, diamantele au inceput sa capete putere ca accesorii de moda printre clasele superioare ale Europei.

Se pare ca primul inel de logodna cu diamante a fost oferit in 1477, de arhiducele Maximilian I de Hamburg Ducesei Maria. Aceasta frumoasa poveste de dragoste a lui Maximiliano si Mariei a inspirat si a fost inceputul unei lungi traditii pline de promisiuni de dragoste, care a persistat mai bine de 500 de ani. Unii sustin ca varianta reala a povestii ar fi aceasta: In 1477, arhiducele Maximilian I de Hamburg i-a oferit ducesei Maria de Burgundia - pe care nu o cunostea - printr-un emisar si ambasador, un inel de diamant pe care l-a dat tatalui sau, Charles Daredevil, Ducele Burgundia. Inelul nu era inelul de logodna tipic, cu un diamant mare deasupra, ci mai degraba diamante minuscule in forma literei „M”.

Inelul de logodna cu diamante a fost o inventie a minerului De Beers in colaborare cu agentia de publicitate din New York. Era un produs total diferit de tot ceea ce se stia pana atunci. De Beers nu numai ca a inventat inelul de logodna, dar a facut ceva mult mai inteligent, a creat mitul care inconjoara inelele de logodna, instinctul emotional care ii determina pe oameni sa cumpere diamante, subliniind ideea ca diamantele sunt o necesitate si nu o frivolitate.

Nu demult, diamantele erau, dincolo de eleganta si rafinament, simbol al unui statut economic ridicat. Astazi, aceste pietre pretioase, care desavarsesc bijuteriile cu diamante, cercei cu diamante, inele, coliere, pandantive, bratari, sunt accesibile pentru oricine stie sa isi exprime sentimentele in simboluri ale iubirii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/diamantele-simboluri-ale-iubirii