Gestionarea stresului. Ajuta mintea si corpul sa se adapteze

BUCURESTI - 1 aprilie 2020

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Sanatate, Social, Stiinta / Cercetare, Farmaceutic

Stresul este o reactie psihologica si fizica normala la cerintele vietii. O cantitate mica de stres poate fi buna, motivandu-va sa faceti lucrurile mai bine. Multe provocari zilnice, precum traficul aglomerat, respectarea termenelor si plata facturilor, va pot impinge dincolo de capacitatea dumneavostra de a face fata.

Gestionarea stresului. Ajuta mintea si corpul sa se adapteze

Gestionarea stresului. Ajuta mintea si corpul sa se adapteze

Creierul este conectat la un “sistem de alarma” pentru a-ti asigura protectia. Cand creierul tau percepe o amenintare, determina corpul sa elibereze o explozie de hormoni, care iti cresc ritmul cardiac si, implicit, tensiunea arteriala.  Imediat ce amenintarea a disparut, corpul tau este menit sa revina la o stare normala, relaxata. Din pacate, ritmul vietii moderne determina aceste “sisteme de alarma” sa dea semnale in mod continuu.

Managementul stresului ofera o serie de instrumente pentru a reseta “sistemul de alarma”. Poate ajuta mintea si corpul sa se adapteze.  Fara asta, corpul ar putea fi intotdeauna in alerta ridicata si in timp, stresul cronic ar putea duce la probleme grave de sanatate.

Nu asteptati pana cand stresul va dauneaza sanatatii, relatiilor cu ceilalti sau calitatii vietii. Incepeti sa practicati, din timp, tehnici de gestionare a stresului. Pentru a va monitoriza stresul, identificati mai intai factorii declansatori. Ce te face sa te simti suparat, incordat, ingrijorat sau iritabil? Deseori ai dureri de cap sau stomac fara o cauza medicala? Unii factori de stres, cum ar fi presiunile la locul de munca, problemele de relatie sau problemele financiare, sunt usor de identificat. Chiar si evenimente esentiale pozitive, cum ar fi casatoria sau cumpararea unei case, pot fi stresante. Orice schimbare in viata ta poate provoca stres.

Dupa ce ati identificat declansatorii de stres, ganditi-va la strategiile de abordare a acestora. Identificarea a ceea ce poti controla este un bun punct de plecare. De exemplu, daca stresul te mentine treaz noaptea, solutia poate fi la fel de usoara precum indepartarea dispozitivelor electronice din camera in care esti si lasarea creierului sa se elibereze incet.

Multe persoane folosesc practici precum respiratia profunda, tai-chi, yoga, meditatia sau mersul in natura. Acorda-ti timp, fa-ti un masaj, danseaza, asculta muzica, urmareste o comedie - orice te ajuta sa te relaxezi. Mentinerea unui stil de viata sanatos va va ajuta sa gestionati stresul. Mancati sanatos, faceti exercitii fizice in mod regulat si dormiti suficient. Faceti un efort constient pentru a petrece mai putin timp in fata unui ecran - televizor, tableta, computer si telefon - si mai mult timp relaxandu-va citind o carte.

Trebuie sa stii ca stresul nu va disparea din viata ta, astfel ca gestionarea stresului trebuie sa fie un proces continuu. Dar, acordand atentie la ceea ce va provocat stresul si identificand modalitati de relaxare, puteti contracara unele dintre efectele negative ale stresului si va puteti spori capacitatea de a face fata provocarilor.

Nu conteaza ce metoda de relaxare alegeti. Alegeti-o pe cea care functioneaza pentru dvs. si puneti-o in aplicare in mod regulat.

Rotta Natura este o companie romaneasca dedicata crearii de produse care imbunatatesc viata noastra, a tuturor.

Cu o experienta de peste 30 de ani a farmacistilor si a medicilor fondatori ai companiei, cautam sa aducem echilibrul dintre stiinta si natura prin realizarea suplimentelor care au cu adevarat puterea de a ne insanatosi si de a ne oferi echilibrul atat de necesar intr-un mediu de viata din ce in ce mai nociv.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/gestionarea-stresului-ajuta-mintea-si-corpul-sa-se-adapteze