IQOS intră pe piață din Statele Unite ale Americii după ce a fost aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA)

BUCURESTI - 8 mai 2019

Comunicat tip General in Tehnologie

IQOS, dispozitivul care încălzește tutunul în loc să-l ardă, se lansează pe piața din Statele Unite
ale Americii, în această vară. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA), agenție
federală a SUA, cu peste 200 de birouri și 13 laboratoare care analizează toate produsele de pe
piața americană, le-a dat acceptul celor de la Philip Morris International să comercializeze
dispozitivul. Evaluările FDA au durat nu mai puțin de doi ani și IQOS a primit undă verde.

.

.

Agenția a considerat că autorizarea acestor produse pentru piața Statelor Unite este adecvată protejării sănătății publice, deoarece, pe lângă alte argumente asociate autorizării, produsele generează mai puține substanțe toxice sau niveluri mai mici ale acestora, comparativ cu țigările.

“În urma evaluării științifice derulate, agenția a constatat că vaporii generați de sistemul de încălzire a tutunului IQOS conțin mai puține substanțe chimice decât fumul de țigară, iar multe dintre substanțele toxice identificate sunt prezente în niveluri mai mici decât în fumul de țigară.[…], a fost declarația oficială a directorului Centrului Produselor din Tutun al FDA, Mitch Zeller. Din estimările oficiale, în Statele Unite există în acest moment aproximativ 40 de milioane de fumători. IQOS li se adresează în special lor, a explicat Andre Calantzopoulos, Chief Executive Officer al Philip Morris International.

Andre Calantzopoulos, CEO Philip Morris International:

,,Decizia FDA de a aproba comercializarea IQOS în Statele Unite este un pas important pentru cei aproape 40 de milioane de fumători americani. Unii se vor lăsa de fumat, dar cei mai mulți vor continua să fumeze. Pentru aceștia, IQOS oferă o alternativă fără fum continuării fumatului. În doar doi ani, 7,3 milioane de oameni din întreaga lume au abandonat țigările și au trecut la utilizarea exclusivă a IQOS. Decizia FDA pune la dispoziția fumătorilor americani această opțiune. Suntem hotărâți să înlocuim țigările cu alternative fără fum, care combină tehnologia avansată cu validări științifice solide’’.

Phillip Morris International a lansat și inițiativa Anul UNSMOKE (fără fum) - un îndemn pentru întreaga lume de a crea un viitor mai bun. Este doar punctul de pornire al campaniei Unsmoke Your World (O lume fără fum), prin care compania vrea să transmită trei mesaje: 1. Dacă nu fumezi, nu începe; 2. Dacă fumezi, renunță; 3. Dacă nu renunți, fă o schimbare.