Povestea paharului meu de plastic

BUCURESTI - 4 septembrie 2019

Comunicat tip General in Media / Publicitate, HoReCa

Ne-am putea imagina o lume fara paharele de plastic? Oriunde ne-am afla, pe stadioane, la concerte, picnicuri, terase, gradini, in diverse institutii (clinici medicale, scoli, gradinite) sau in propria casa, paharele de plastic poarta propria istorie care incepe inca din anii 1908.

.

.

Paharul de plastic dateaza inca din anii 1960, cand a fost eliberat in Statele Unite primul brevet pentru un pahar de plastic. Inainte de acesti ani, intr-o maniera similara, oamenii foloseau pahare de hartie in locul paharelor de plastic.

Precursorul paharului modern din plastic a fost Dixie Cups, cu pahar fabricat pentru prima data în 1908 si care a schimbat complet modul in care oamenii beau din cani coumune sau butoaie de apa fiind astfel, expusi la diversi germeni si boli. Aceste pahare erau din hartie si acoperite la interior cu ceara, care impiedica varsarea. Din momentul in care au fost introduse au devenit un real succes si astfel caile ferate, care au folosit anterior butoaie de apa din care pasagerii consumau apa folosind propriile cani si care nu erau de unica folosinta, au trecut la pahare de unica folosinta. De asemenea, spitalele au facut si ele trecerea la paharele de unica folosinta din hartie ceruita la interior. Acest lucru a avut un efect extrem de benefic asupra sanatatii umane, a prevenit astfel contaminarea incrucisata si a împiedicat raspandirea bolilor printre pacientii acestor spitale. 

Mai tarziu, in anii ’90 s-au inregistrat mai mult decat in orice alt deceniu, cele mai multe brevete de acest fel​. In 1996, Wilson a brevetat ideea unui pahar cu nervuri din plastic mai greu si mai durabil decat paharul din plastic de unica folosinta. In 1997, Willbrandt a inregistrat un brevet pentru un pahar de plastic care se incadra in interiorul suportului de pahar al unei masini, iar in 1999 au fost inregistrate doua brevete pentru alte doua pahare de plastic.

Astazi, procesul de fabricatie al acestor pahare incepe cu plastic brut, care este tratat special pentru a se indeparta murdaria existenta sau bacteriile. Se incalzeste apoi la o anumita temperatura si se toarna in diverse forme. Temperatura este deosebit de importantă deoarece, daca plasticul este prea cald sau prea rece, acesta poate arde sau se poate transforma in plastic intarit. Noile tehnologii au facut posibil ca liniile de asamblare sa produca in masa mii de pahare intr-o singura ora. Odata ce paharele sunt uscate, acestea sunt gata pentru ambalare, depozitare, expediere si utilizare. Pahare din plastic pentru diverse bauturi, in diverse forme si de dferite dimensiuni, pahare de plastic de la 200 ml pana la 650 ml, cu sau fara cap, pentru servire cu sau fara pai, pahare de plastic transparente, personalizate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/povestea-paharului-meu-de-plastic