Topul celor mai gustoase branzeturi si secretele lor

BUCURESTI - 21 iulie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Dura, moale, cremoasa, proaspata sau cu mucegai. Sunt doar cateva dintre categoriile de branza care exista in intreaga lume. La randul lor, acestea se impart in aproape 2.000 de sortimente.

Topul celor mai gustoase branzeturi si secretele lor

Franta, Italia, Elvetia, Olanda sunt doar cateva dintre tarile care se lauda cu branzeturi dintre cele mai alese. Devenite adevarate delicatese, acestea sunt un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Iata in continuare care sunt specialitatile de top, in functie de categoria din care fac parte:

Branza extra-dura

Cine a pasit macar o data pe insorita peninsula italica cu siguranta s-a delectat cu minunata branza dura Grana Padano. Creata in urma cu aproape un mileniu de catre calugarii de la manastirea Chiaravalle, din Campia Padului, Grana Padano este fabricata exclusiv din lapte de vaca partial degresat si este maturata chiar si doi ani pentru a se obtine astfel aroma sa delicata. Printre produsele recomandate de METRO se numara Galbani Grana Padano, HORECA Select Grana Padano si Zanetti Grana Padano.

De altfel, in categorie Branza dura se inscrie si Parmigiano Reggiano, care seamana destul de mult cu Grana Padano, mai ales ca e produsa tot in zona de nord a Italiei, insa diferenta este data de alimentatia vacilor, dar si de modalitatea in care este preparata branza, Parmigiano fiind realizata dintr-un amestec de lapte integral si lapte degresat. METRO recomanda Parmigiano Galbani si Parmigiano Zanetti.

Branza dura

Elvetienii se lauda si ei cu cateva sortimente de branza devenite celebre. Unul dintre ele este Emmentaler, o branza dura care a fost realizata pentru prima oara in Valea Emme, langa Berna, in anul 1293. Este o branza dura, galbena, recunoscuta mai ales dupa gaurile mari din interior care apar in timpul procesului de productie. Are o aroma usor picanta, sesizabila abia la finalul degustarii. Goldsteig, Zott sau Delaco sunt cateva dintre branzeturile Emmentaler disponibile in magazinele METRO.

Branza semi-dura

Cand vine vorba despre branza, nici Olanda nu se lasa mai prejos. Aici au luat nastere celebrele Edamer si Gouda, doua tipuri de branza semi-tare ideale pentru sosuri sau topinguri datorita continutului ridicat de grasime. Consistenta lor este identica celei a cascavalului. Rucar, Solomonescu, Delaco si HORECA Select sunt cateva dintre tipurile de cascaval devenite celebre pe plaiuri mioritice.

Mozzarella

Ei bine, si cine n-a auzit de Mozzarella, delicioasa branza de provenienta italiana din lapte de vaca sau de bivolita. Potrivit legendei, ea a fost descoperita din greseala, atunci cand un laptar din Napoli a scapat o bucata de cas intr-o oala cu apa fierbinte. A scos-o si a framantat-o pentru a-i reda forma, insa ce a iesit a fost o branza cu o textura aparte, cu un gust discret si delicat, apropiat de aroma smantanii. Specialistii METRO recomanda Mozzarella Galbani, Mozzarella Goldsteig sau Paladin, la calup sau bucati.

Branza cu mucegai

Indiscutabil, una dintre specialitatile cele mai apreciate in intreaga lume este branza cu mucegai. Gorgonzola este o branza fementata moale, produsa din lapte de vaca si innobilata cu mucegai albastru. Este maturata timp de trei-patru luni, timp in care sunt introduse din cand in cand in ea tije metalice, care creeaza canale de aer menite sa permita dezvoltarea sporurilor de mucegai. Provine din regiunea Bergamo si are un gust dens, intepator, care se intensifica odata cu trecerea timpului. Galbani, Castellor Blue si Paladin sunt printre marcile de gorgonzola cele mai apreciate.

Branza proaspata

Insa parca nimic nu e mai racoritor decat o bucata de branza proaspata alaturi de rosii de gradina. La METRO ai ocazia sa cumperi branza de vaci slaba sau grasa produsa de Raraul, Covalact, ARO sau Oke.

Branza moale

Mascarpone este o branza cremoasa obtinuta din smantana incalzita la 85 grade Celsius, tratata cu acid tartric si maturata la frigider. Este celebra in special datorita prajiturii Tiramisu, al carui ingredient principal este. Philadelphia, Galbani, Hochland si HORECA Select sunt marcile pentru care METRO garanteaza cu privire la calitatea produselor.

METRO comercializeaza peste 40 de sortimente de branzeturi romanesti si internationale. Consulta Catalogul METRO si alege exact tipul de branza cel mai potrivit pentru gusturile tale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/topul-celor-mai-gustoase-branzeturi-si-secretele-lor