Educatia timpurie, un subiect de interes si in mediul romanesc

BUCURESTI - 4 martie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Fundatia Acorns din Romania, impreuna cu Childcare Consultancy din Marea Britanie, demareaza o serie de cursuri menite sa focalizeze atentia mediului educational din Romania, asupra importantei educatiei timpurii in viata copiilor.

Fundatia Acorns, prin cele doua unitati ale sale, Acorns British Style Nursey si Baby Acorns initiaza pe piata din Romania un proiect dedicat atat cadrelor didactice din mediul prescolar cat si altor persoanelor interesate de dezvoltarea si educarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 6 ani.

Proiectul se adreseaza tuturor persoanelor ce intereactioneaza si lucreaza cu copii a caror varsta este cuprinsa intre 1 si 6 ani, educatia timpurie fiind o prioritate in randul specialistilor din mediul international.

Primul curs din cadrul acestui proiect se va desfasura in data de 8 martie 2008 si are ca tema „In Intampinarea Nevoilor de Educatie si Invatare ale Copilului Mic” si este condus de Laura Henry, trainer si educator in Marea Britanie.

Principalel teme abordate sunt:
•Modalitatile de invatare ale copiilor
•Importanta relatiilor/raportarilor pozitive in interactiunea adulti/copii
•Rolul mediului inconjurator
•Ce inseamna practicarea meseriei de educator la gradul de excelenta?

„Implementarea acestui proiect in mediul educational din Romania este o oportunitate importanta de a armoniza noile tendinte educationale internationale cu cele ale sistemului romanesc, in vederea oferirii unor servicii de calitate superioara.” – Fiona Dutu – Head Teacher Acorns British Style Nursery.


Childcare Consultancy este o companie britanica specializata in aspecte precum educatie, training, consultanta, sanatatea copilului, servicii sociale, precum si domenii adiacente ce influenteaza dezvoltarea copilului in primii sai ani de viata.

Despre Acorns British Style Nursery

Acorns British Style Nursery alaturi de Baby Acorns fac parte din Fundatia Acorns ce ofera educatie si ingrijire copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 6 ani dupa metoda si programa britanica care are ca punct central individul si capacitalile sale. In acest sens, copiilor le este oferit un spatiu sigur, fericit si stimulator in care pot invata. Fundatia Acorns ofera un serviciu exclusiv in limba engleza.

Fundatia Acorns
Valentina Secara
General Manager
0722 476 581
Tel/Fax: (021) 323 11 01
www.acorns.ro

office@acorns.ro