Nexans depăşeşte noi frontiere cu două noi concepte în soluţiile de cablare LAN pe cupru

BUCURESTI - 25 iunie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Noua soluţie Cat 6A elimină nevoia de cablare supradimensionată în centrele de date, în vreme ce noua soluţie Cat 7A pregăteşte terenul pentru revoluţia 40 Giga

Paris, 24 Iunie, 2008 – Nexans, liderul mondial în industria cablurilor şi expertul în soluţii de cablare LAN, a lansat două concepte revoluţionare în tehnologia cablărilor cu cupru prin lansarea produselor lor LANmark6A- şi -7A. Acestea calcă rapid pe urmele recentei ratificări a standardelor internaţionale pentru noile clase de cupru Cat 6A şi Cat 7A: standardul Cat 6A (500MHz) a fost dezvoltat pentru a susţine aplicaţiile de 10 Gigabiţi, în vreme ce standardul Cat 7A (1000MHz) este destinat aplicaţiilor pentru 40 de Gigabiţi.

Aceste dezvoltări ale cablării cu cupru pot suporta acum game de frecvenţă de până la 1000MHz, dovedind încă odată că soluţiile pe bază de cupru pot continua să evolueze pentru a întâmpina nevoile de aplicaţii în bandă largă şi în viitor. Nexans îşi lansează noile sisteme de cablare LANmark-6A şi LANmark-7A simultan pentru a-şi întări poziţia de furnizor de infrastructuri personalizate.

LANmark-6A – Optimizarea aplicaţiilor pentru distanţe scurte

Mai mult de 80% (sursa: BSRIA*) din centrele moderne de date preconizează că vor folosi 10 Gigabiţi în următorii 5 ani pentru a îndeplini cerinţele pentru o mai mare lărgime de bandă, o capacitate şi o densitate mai mare. Nexans e pregătit pentru aceste dezvoltări cu produsul lor Cat 6A Zero Risk Solution, bazat pe produse ecranate pentru a asigura imunitatea împotriva semnalelor nedorite transferate între mijloacele de comunicare. Cunoscînd avantajelor de cost, în comparaţie cu soluţiile bazate pe fibră, piaţa cere în mod clar o soluţie pe baza de cupru pentru aplicaţiile de până la 100 de metri, care să fie compatibilă cu echipamentul existent.

Noua gamă LANmark-6, susţinută de un conector nou dezvoltat cu excelente performanţe electrice, oferă până la 3 puncte de conectare pe o lumgime de 10 metri. Aceasta o face soluţia ideală pentru centrele moderne de date, care se confruntă deja cu probleme serioase de spaţiu din cauza cablurilor prea lungi şi grele. Înainte, aceast tip de abordare nu putea fi rezolvat cu majoritatea soluţiilor de cablare din cupru compatibile cu 10G. Acum, această flexibilitate este disponibilă pentru centrele de date printr-o soluţie din cupru cu cost scăzut, rezolvînd în acelaşi timp problema critică a spaţiului şi a depozitării pe care o prezenta cablarea supradimensionată.

Există şi alte beneficiile semnificative pentru centrele de date: ecranarea sa de 360° oferă imunitate completă împotriva alien crosstalk (zgomotului electromagnetic care se produce într-un cablu care are un traseu comun cu alte cabluri purtătoare de semnal). Soluţia ecranată LANmark-6A de la Nexans depăşeşte toate cerinţele legate alien crosstalk, oferindu-i utilizatorului o capacitate mare de atenuare a raportului crosstalk şi siguranţa că noile sisteme vor fi conforme. Nu este necesară testarea pe teren, ceea ce adaugă noi avantaje de costuri.

Deoarece cablurile 10G de la Nexans au un diametru mai mic şi o rază de îndoire mai mică decât majoritatea soluţiilor UTP, sistemele ecranate 10G sunt mai uşor de instalat decât soluţiile 10G UTP, şi, astfel, mult mai eficiente din punctul de vedere al costurilor.

LANmark-7A – Pregătirea pentru viitor

Nexans a dezvoltat Soluţia LANmark-7A pentru a preîntâmpina cererea previzionată de 40 Gigabiţi, venită de la clienţii şi centrele de date care plănuiesc să furnizeze servicii “Video on Demand”. Această nevoie este posibil să se generalizeze după 2015. LANmark-7A este o soluţie de cablare revoluţionară, în premieră mondială, oferind o capacitate de până la 50 Gigabiţi şi o mai mare susţinere a frecvenţei. Această soluţie este compatibilă şi cu echipamentul RJ45 (100BaseT, 1GbaseT, 10GBaseT) care foloseşte conectorul revoluţionar GG45 care a fost introdus în 2003.

Cu o lărgime dublă de bandă şi jumătate din semnalele nedorite transferate între cabluri ale lui Cat 6A, LANmark-7A este gata pentru aplicaţiile de 40 Gigabiţi dezvoltate de IEEE802.3, şi este şi complet compatibilă cu tehnologiile anterioare. LANmark-7A este uşor de upgradat, migrând spre 40 Gigabiţi doar prin simpla schimbare a patch cord-urilor. Oferă, de asemenea, ecranare de 360° şi imunitate împotriva alien crosstalk.

Dl Martin Roßbach, Director of Product Marketing la Nexans Cabling Solutions este entuziasmat de cele mai recente inovaţii de la Nexans: “Ne-am întărit din nou poziţia de principali inovatori în domeniul soluţiilor de cablare, nu numai prevăzând viitorul, dar şi întâmpinându-i provocările în mod creativ şi răspunzând nevoilor clienţilor cu mult înainte ca acestea să apară”.

Ambele produse vor fi disponibile pe piaţă din iulie 2008.

* BSRIA este o organizaţie care oferă consultanţă, testări si cercetare companiilor din domeniul serviciilor de construcţii.

Despre Active Idea Resources

Despre Nexans Cabling Solutions

Nexans Cabling Solutions face parte din grupul multinaţional Nexans. Avînd energia ca bază a dezvoltarii sale, Nexans, liderul mondial în industria cablurilor, oferă o gamă extinsă de cabluri şi soluţii de cablare. Grupul este un jucător global major în infrastructură, industrie şi construcţii. Nexans se adresează unor largi segmente ale pieţei, de la energie, transport şi reţele de telecomunicaţii, la construcţii navale, industrie petrolieră, industrie nucleară, industrie auto, electronică, aeronautică, automatică.

Cu o prezenţă industrială în mai mult de 30 de ţari (incluzînd România) şi activitaţi comerciale globale, Nexans are 22,000 de angajaţi şi a avut vânzări în 2007 de 7,4 miliarde de euro. Nexans este listată la bursa din Paris, clasa A din Eurolist (Euronext).

În domeniul sistemelor LAN, Nexans Cabling Solutions este lider de piaţă pentru soluţii de cablare structurata, Cupru si Fibra Optica, inclusiv solutii pentru Managementul Inteligent al Infrastructurilor (IIM). Avînd o gamă completă de produse şi servicii, Nexans Cabling Solutions oferă stabilitate şi reducere a costurilor de administrare pentru managerii de reţea, precum şi timp redus de instalare pentru tehnicieni. Mai multe informaţii la www.nexans.com/LANsystems

Nexans Cabling Solutions Silviu Ardeleanu
Business Development Manager Balkan Area
Tel : 021 206 60 20