Bursele JTI pentru Jurnalisti, la 20 de ani

BUCURESTI - 18 februarie 2019

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, CSR

In 2019, Bursele JTI pentru Jurnalisti aniverseaza 20 de ani de la infiintare.

In 2019, Bursele JTI pentru Jurnalisti aniverseaza 20 de ani de la infiintare. Programul, cel mai longeviv si singurul de acest tip, a fost lansat in anul 2000, cu sustinere privata, ca o continuare a stagiilor de pregatire pentru ziaristii si comunicatorii institutionali din tarile Europei Centrale si de Est, cu sprijinul autoritatilor SUA. Obiectivul Programului de-a lungul acestor ani a fost dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor jurnalistilor, prin expunere la realitatile democratiilor dezvoltate, cunoasterea unor medii culturale diverse si practica profesionala specializata, mai intai in Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles.

In cei 20 de ani, aproximativ 150 de jurnalisti au fost beneficiari ai programului. Cu ocazia aniversarii, participantii editiilor anterioare au facut cunostinta cu cei mai noi membri ai “Clubului Bursierilor JTI”, castigatorii editiei 2018 - 2019.

Cei 10 ziaristi vor efectua o vizita de lucru de o saptamana la institutiile europene din Bruxelles, la sediul NATO, la diverse organisme sau organizatii.

Iata numele castigatorilor:

Andreea DUMITRESCU – TVR Corina MATLINSCHI – Antena 3

Gabriel AVACARITEI – Wing Media Energy Consulting

Ilie PINTEA – Radio Romania Actualitati

Catalin DEACU - TVR

Arpad LASZLO – TemesvariHirek.ro

Loredana NEGRILA - TVR

Sebastian OANCEA – Realitatea de Vrancea, Vrancea24

Ligia VORO – Transilvania Business

Vlad EPURESCU – adevarul.ro

Cei doi ziaristi romani care vor beneficia de un stagiu extins de documentare si training, timp de o luna, la Bruxelles, sunt:

Catalin DEACU - TVR

Gabriel AVACARITEI – Wing Media Energy Consulting

Editiile anterioare au fost organizate, pe rand, cu sprijinul Freedom House Romania si al Fundatiei Euromonitor pentru Excelenta. Prezenta editie este organizata de Ad Media Consult, clubeconomic.ro, cu sprijinul fostilor bursieri si sustinerea JTI Romania. 

Persoana de contact: Irina Apostol

e-mail: irina.apostol@admediaconsult.ro