„FEMINA – Formare pentru jurnaliști, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Națională și Advocacy pentru afirmarea egalității de șanse și de gen”

Timisoara - 14 martie 2012

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Social, HR

„FEMINA – Formare pentru jurnaliști, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Națională și Advocacy pentru afirmarea egalității de șanse și de gen” - POSDRU/97/6.3/S/60732 - Anunță continuarea Conferințelor Consiliului Național Femina, de data aceasta la Timișoara.
Proiectul oferă publicului țintă, autorităților statului și reprezentanților mass-media o mai bună înțelegere a fenomenului discriminării pe criterii de gen din piața muncii și din mass-media din România, conduce ample campanii de comunicare cu scopul de a sensibiliza și conștientiza societatea civilă, liderii de opinie și reprezentanții autorităților publice asupra fenomenului discriminării pe criterii de gen, oferă instruire și auditare reprezentanților mass-media pentru a combate mentalitățile, clișeele si manifestările sexiste prezente în practica mediatică. De asemenea, va contribui la îmbunătățirea cadrului legislativ și a metodologiilor de aplicare a legii ce reglementează egalitatea de șanse pe piața muncii.

„FEMINA – Formare pentru jurnaliști, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Națională și Advocacy pentru afirmarea egalității de șanse și de gen”

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 14 martie 2012

În România, peste 8% dintre femeile care au decis să facă un copil și-au pierdut locul de muncă.

 

Majoritatea dintre noi nu suntem informați de existența legilor care să ne protejeze împotriva acestor situații și să ne ofere șanse egale pe piața muncii. Acesta este rezultatul unui sondaj INSOMAR realizat în cadrul proiectului “FEMINA - Formare pentru jurnaliști, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Națională și Advocacy pentru afirmarea egalității de șanse și de gen”. Pentru a fi mai bine informați în acest domeniu, vă invităm,  miercuri, 21 martie 2012, ora 11.30 în Timișoara la Centrul regional de afaceri, sala Europa din Piața Victoriei, nr.3,  să continuăm Conferinţele Consiliului Naţional Femina, o serie de șase evenimente, desfășurate în județele Iași, Constanța, Brașov, Cluj, Timişoara şi Bucureşti.

Scopul Conferinţelor este acela de a atrage atenţia asupra lipsei de informare în domeniul egalităţii de şanse şi de gen. Prof. Univ. Dr. Gheorghe Teodorescu (INSOMAR) va prezenta rezultatele Raportului de Cercetare Femina, iar invitaţii noştri  ne vor împărtăşi experienţele personale în zona discriminării la locul de muncă. La Timișoara ne vor fi alături Adela Dinu – Director Executiv APFR, Prof.univ.dr.Gheorghe Teodorescu – INSOMAR, Prof.Univ.Reghina Dascăl din cadrul Universității de Vest Timișoara, Dr.Marghit Șerban – Președinte fondator al Fundației „Cristian Șerban„ pentru Ajutorarea Copiilor Bolnavi, Delia Panait – FRONT, precum şi experţi şi reprezentanţi ai instituţiilor publice locale.

Conferința Consiliului Național FEMINA va fi moderată de către Melania Medeleanu.

Proiectul “FEMINA – Formare pentru jurnaliști, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Națională și Advocacy pentru afirmarea egalității de șanse și de gen” este coordonat de S.C. Blockbuster Media S.R.L., în calitate de solicitant, împreună cu Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR) și Institutul Național pentru Studii de Opinie şi Marketing (INSOMAR) în calitate de parteneri.

         Detalii despre proiect, pe www.feminaromania.ro

 

Persoana de contact:

Irina Apostol

Telefon 0721.201.559

Irina.apostol@admediaconsult.ro