Modelul Economic Romanesc: Romania- orizont 2040, rolul resurselor naturale

BUCURESTI - 1 noiembrie 2019

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, Energie

Valorificarea superioara a resurselor naturale ale Romaniei este o sansa reala pentru dezvoltarea pe termen lung a economiei romanesti.

Valorificarea superioara a resurselor naturale ale Romaniei este o sansa reala pentru dezvoltarea pe termen lung a economiei romanesti.

Avand cele mai mari rezerve de gaze naturale din Europa Centrala si de Est si ocupand locul al treilea in Uniunea Europeana, Romania are un potential important in dezvoltarea economiei nationale si pe baza productiei sale de gaze naturale. In plus, profitand de potentialul din subsolul Marii Negre si din resursele onshore de mare adancime, Romania poate atinge un nivel suficient de ridicat al productiei interne pentru a deveni un furnizor de securitate energetica in regiune.

Proiectele de infrastructura de gaze naturale, interconectarile cu vecinii si productia semnificativa de gaze naturale sustin si ambitia Romaniei de a deveni un hub regional de gaze naturale, oferindu-i avantajul sursei interne de alimentare. Iar un hub regional de gaze ar face Romania si mai atractiva pentru investitii pe tot parcursul lantului valoric, in productie, in infrastructura, in consum.

Specialisti in domeniu, experti, oficiali ai autoritatilor publice centrale, manageri de companii de top discuta la Banca Nationala a Romaniei, luni, 4 noiembrie, incepand cu ora 10.00 despre piata gazelor naturale, fiscalitatea in sectorul gazelor si perspectivele gazelor naturale in Romania.

Investitiile in productia de gaze naturale au un impact puternic in ansamblul economiei Romaniei, prin locurile de munca sustinute, prin contributiile la bugetul de stat, prin crearea de oportunitati de afaceri pentru alte industrii si servicii. Importanta politicilor publice coerente si adoptarea unui cadru legislativ si de reglementare stabil si predictibil raman in continuare decisive pentru dezvoltarea nu numai a sectorului energetic, dar si a economiei in ansamblul ei.

Raspunsurile obtinute in urma dialogului la toate aceste probleme, de care se lovesc nu doar marile companii, ci si investitorii, ar trebui sa lamureasca multe dintre problemele ridicate in ultima perioada de specialistii din domeniul resurselor energetice, un sector aflat in deriva din cauza legislatiei deficitare implementate.

Conferinta este sustinuta de Romania Durabila si Asociatia pentru Studii si Prognoze Economico-Sociale ASPES, avand ca parteneri principali Banca Nationala a Romaniei si Federatia Patronala Petrol si Gaze.

 

###

Romania Durabila este un proiect initiat de Daniel Apostol, journalist economic cu o experienta in domeniu de peste 25 de ani, care are ca misiune sprijinirea cresterii economice a companiilor.

Fondata in 2003, Asociatia pentru Prognoze si Studii Economico- Sociale ASPES este o organizatie profesionala privata, non-profit, nepartizana, dedicata intelegerii mai bune a economiei si problemelor ei.

Fondata in anul 1991, Federatia Patronala Petrol si Gaze FPPG reprezinta cadrul de dezvoltare, dialog si gestionare eficienta a resurselor din sectoarele energie, petrol, gaze si minerit energetic din Romania. Federatia actioneaza asemenea unui purtator de cuvant al sectorului energetic, fiind un partener activ in dialogul social atat la nivel national, cat si sectorial. Prin analiza si dezbaterea permanenta a reglementarilor referitoare la domeniul de activitate, urmarim sustinerea si reprezentarea eficienta a intereselor exprimate liber de catre reprezentantii industriei de energie.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ad-media-consult/modelul-economic-romanesc-romania-orizont-2040-rolul-resurselor-naturale