Cum îți repari aparatul de aer condiționat?

BUCURESTI - 26 februarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Dacă nu ești specialist în reparații aer condiționat, poți face 2 lucruri.
Sa verifici daca aparatul experior porneste sau incearca sa porneasca.
Sa verifici daca telecomanda are bateriile schimbate.
De restul se ocupa firmele specializare in reparatii si incarcare freon aer conditionat.

incarcare freon aer conditionat

incarcare freon aer conditionat

 Nu astepta canicula sa iti incarci aparatul cu freon, o poti face din primavara. 

George Vatafu

Cum îți repari aparatul de aer condiționat?

 Normal, a ieșit din garanție de câteva luni și s-a stricat. N-ai cum să stai în aerul ăsta înnăbușitor și ziua și noaptea, e inuman. 

Din ce ai auzit ca au mai patit si alti cunoscuti, te gandesti ca nu mai raceste din cauza lipsei de lichid de racire, in secunda doi pui mana pe telefon si suni sa vina o firma sa faca incarcare cu freon la aerul conditionat.  In proportie de 70% asta este problema si se rezolva rapid dar, mai sunt si alte cauze care duc la defectarea lui.

În primul rând e bine să nu bruschezi în niciun fel aparatul. Ce e stricat, se repară. Ce e stricat de tot...se duce la reciclat. 

Apoi e bine să știi că sistemul de aer condiționat este complex. Unitatea exterioară, traseul frigorific, unitatea interioară, sistemul de răcire al aerului, sistemul de alimentare cu energie, panoul de comandă, termostatul, ventilatorul, comanda de la distanță. Toate trebuie să funcționeze pentru ca să ai aer la temperatura pe care o dorești. Și atunci, ce poți să faci?

 Dacă nu ești specialist în reparații aer condiționat, poți face 2 lucruri.

1. Să verifici că este alimentat electric. Da, din panică și supărare, uităm să verificăm lucrurile cele mai simple. Câteodată rezolvarea este chiar acolo. O lampă de birou, un feon de păr etc., introduse în priza de alimentare, ne vor spune dacă este curent electric la acea priză.

 2. Funcționează telecomanda? Destul de ușor de verificat: urmărește dacă panoul de afișaj al unității interioare afișează comenzile pe care la execuți cu telecomanda; asigură-te că bateriile au energie, verifica daca display-ul se aprinde si poate comunica cu unitatea de pe perete.

 Dacă cele două metode nu au dat rezultate, ai doar o soluție: apelează la specialiștii în reparații aparate de aer condiționat si incarcare freon aer conditionat. E nevoie de instrumente specifice, de pricepere, de experiență. Dacă nu le ai pe toate 3, nu te apuca să intervii în niciun fel. Este foarte riscant sa te curentezi, sa te "arzi" cu freon sau sa arzi placa electronica. Cel mai sigur este sa deconectezi aparatul de la rețeaua electrică și sa suni la specialiști. Mai stim ca in primavara pretul pentru incarcarea cu freon a aparatului de aer conditionat este mai ieftina deoarece firmele care vand acest lichid au pretul de vanzare mai mic.

 Motivele defectării pot fi foarte diverse: variații de tensiune electrică, cantitatea sau calitatea lichidului de răcire, șocuri mecanice, acțiunea înghețului asupra unității exterioare, acumulări de praf, întreruperea unor contacte, învechirea și fisurarea tuburilor… și așa mai departe.

Un specialist va ști ce să verifice în primul rând, va interveni în siguranță asupra aparatului, îți va da soluții de utilizare și întreținere astfel încât să mărești durata de folosire și îți va oferi garanția reparației. Mai mult, echipa de reparatie, poate avea anumite piese sau lichid de răcire- freon, chiar în momentul intervenției sau le poate obține rapid, astfel încât să te poți bucura din nou de temperatura și calitatea aerului pe care le dorești într-un timp cât mai scurt.

 

 

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/adrian-calita-pfa/cum-iti-repari-aparatul-de-aer-conditionat