Cum să iti incarci cu freon aerul conditionat ?!

BUCURESTI - 9 martie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in HoReCa

In cazul in care vrei sa ai o mai mare grija de aparatul tau de aer conditionat, iti recomandam sa citesti acest articol.

incarcare freon aer conditionat

incarcare freon aer conditionat

Cea mai importantă operațiune de service este cea de incarcare freon aer conditionat facuta de oameni calificati in acest domeniu.Așa cum indică și numele, veți preveni problemele și reparațiile costisitoare doar apelând la întreținerea preventivă. De 2 ori pe an este indicat să apelați la operațiuni de service profesional. O dată în septembrie/octombrie, după perioada de folosire intensivă și a doua oară în martie/aprilie, după perioada de neutilizare sau utilizare sporadică a instalației de condiționare a aerului. Dacă operațiunea din toamnă o mai putem amâna, și putem programa revizia chiar în noiembrie/decembrie, cea din primăvară e necesar să o programăm din timp! Începând cu luna mai, echipele de specialiști in revizie si incarcare cu freon aparate de aer conditionat vor fi supra-solicitați și prețurile intervențiilor vor crește deoarece si materia prima la depozitele de frig vor creste. Așa că, acum e momentul pentru a suna și a programa service-ul de primăvară.

În ce privește aerul condiționat, principală operațiune este, fără indoială, curățarea. Intervalul de curățare periodică a interiorului aparatului trebuie ajustat in funcție de ritmul de utilizare. Poate varia de la 1 săptămană pentru aparate cu uz intens, la 15 zile pentru utilizare intermediară, sau la 1 lună pentru uz casnic lejer.

Apoi, curățarea exterioară. Cu o carpă umedă (nu folosiți niciodată apă direct!). Dacă aparatul este murdar la orificiile de aerisire, de exemplu cu praf sau acarieni, aceste impurități vor compromite calitatea aerului.

Curățarea sistemelor de răcire, a scurgerii, pentru asigurarea faptului că nu există acumulări de dopuri de mizerie sau sa fie spart pe undeva sis a curga apa in casa.

Schimbarea filtrelor la timp, acolo unde exista, ele sunt fasii mici de 5 cm latime cu 20 cm lungime. Acestea sunt garantate timp de 24 luni, dupa aceea nu mai au proprietatile necesare de filtrare. E obligatoriu să respectăm aceste termene. Folosirea aparatului de aer condiționat cu filtrele uzate, poate fi foarte periculoasă pentru sănătate.

Verificarea contactelor tuburilor și a cablurilor electrice. Atât tuburile de aer și de scurgere apa, cât și cablurile și conexiunile electrice, necesită verificare la fiecare 6 -12 luni.

Testarea funcționării termostatului și a senzorilor de temperatură. Termostatul este important pentru a fi mai eficient din punct de vedere energetic și pentru a opri dispozitivul atunci când este atinsă o anumită temperatură. Necesită verificare cel puțin o dată pe an.

Schimbarea bateriilor telecomenzii. Cel mai des folosim telecomanda aparatului de aer condiționat. Deci, în mod normal, ne vom da seama dacă funcționează sau nu corect. Doar că omitem de multe ori schimbarea bateriilor. Bateriile puternice pot oferi energie mai mult de 1 an telecomenzii aparatului. Doar că, dacă păstrăm atât de mult bateriile în telecomandă, crește foarte mult riscul oxidării acestora. Pentru siguranță, bateriile trebuie verificate la fiecare 6-12 luni.

Operatia de verificare si incarcare cu freon a aparatului de aer conditionat se face obligatoriu de meseriasii in domeniul frigorific, cu scule profesionale si cu freonul adecvat tipului de aparat.

Unele dintre aceste operații de întreținere le putem face noi, altele necesită intervenție profesionistă. În manualul de exploatare veți găsi exact ce operațiuni de întreținere se pot face de utilizator și care necesită echipă de service specializat.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/adrian-calita-pfa/cum-sa-iti-incarci-cu-freon-aerul-conditionat