Cum să alegi o agenţie SEO potrivită pentru site-ul tău

BUCURESTI - 26 octombrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C, Media / Publicitate, Internet

Există zeci și sute de agenții si experți SEO care vă promit cele mai bune rezultate, în cel mai scurt timp. Cine vă poate și aduce poziția mult râvnită ține de un calcul pe care trebuie sa vi-l faceți singuri, ținând cont de o serie de sfaturi, pe care le voi enumera mai jos.

alegerea agentiei SEO

alegerea agentiei SEO

 SEO este o artă ce presupune combinarea unor strategii bine gândite cu permanenta evoluție a tehnologiei și a algoritmilor de căutare.  

Agentia Edcora

10 sfaturi oferite de specialiști Google

Alegerea unei agenții SEO care să se ocupe de aducerea companiei tale în primele poziții în motoarele de căutare este o decizie deloc simplă. Prezența în primele opțiuni pe care le oferă Google este legată de o serie de aspecte, de care trebuie să țineți cont.

1. Atunci când căutați o agenție care să se ocupe de crearea și designul website-ului companiei sau magazinului vostru, alegeți o agenție care să se ocupe și de serviciile de SEO. Un site trebuie să fie bine conceput și realizat pe anumite direcții de optimizare, încă din faza de început. Oferiți cât mai multe informații despre tipul de activitate, serviciile și produsele pe care intenționați sa le promovați, direcțiile în care doriți să evoluați în timp (vânzări online, plată cu cardul, cont client), în așa fel încât să aveți inserate toate modulele de care veți avea nevoie pe parcursul activității. Dacă veți fi nevoiți sa faceți tot timpul modificări, acestea pot dăuna procesului de optimizare SEO.

2. Alegeți o agenție SEO care să va pună la dispoziție încă de la început serviciile unui copywriter experimentat. Acesta vă poate oferi sugestii importante și semnificative pentru a realiza texte de calitate, detaliate și complete, cât mai relevante pentru motoarele de căutare. Un conținut scris corect, bine structurat, ținând cont de cuvintele cheie vizate spre promovare vă poate aduce beneficii imediate, chiar de la început. Un articol de blog ce conține informații și caracteristici detaliate ale produselor și serviciilor promovate este un ingredient esențial al oricărui proces de optimizare SEO.

3. Nu căutați cea mai cunoscută sau cea mai bine clasată firmă de optimizare SEO. De cele mai multe ori aceste agenții sunt extrem de aglomerate, pot avea clienți foarte mari, care le acaparează tot timpul și nu sunt suficient de pregătite pentru tipul tău de afacere și buget. Pot fi extrem de costisitoare, cu rezultate mediocre pentru tipul vostru de activitate. Faima și prețurile cele mai mari nu garantează întotdeauna cea mai bună calitate. Firme mai mici, cu prețuri competitive, cu experiență pe segmentul de promovare pe care îl doriți pot fi o alegere mult mai potrivită.

4. După ce v-ați stabilit foarte clar scopurile, bugetul și direcția de promovare, alegeți o companie de promovare SEO cu recomandări și rezultate verificabile, în care să aveți încredere, care să dispună de un portofoliu însemnat de clienți cu realizări pozitive. Cereți opinii, consultați forum-uri, solicitați recomandări, vizitați site-urile clienților, întâlniți-vă de mai multe ori cu un reprezentant al companiei. Nu mergeți doar pe opinia și informațiile furnizate de agenție. Puțină prudență și circumspecție nu strică pentru a alege un partener de afaceri cât mai bun.

5. Alegeți o agenție SEO care s-a ocupat și de alte companii cu specific de activitate și pretenții de promovare asemănătoare. Ei pot dispune de specialiști SEO, care să aibă suficientă experiență, care să vină cu cele mai bune recomandări și soluții pentru evoluția afacerii. Ceea ce este excelent și performant pentru un tip de business, s-ar putea să nu fie la fel de profitabil și adaptat pentru tipul vostru de afacere. Dar, când o agenție s-a ocupat de promovarea unei companii ce a suscitat provocări similare cu cele pe care le ridică și situația voastră, atunci soluțiile sunt avizate și din cele mai bune. Experiența își spune întotdeauna cuvântul!

Citește articolul complet, Cum să alegi o agenție SEO pentru site-ul tău, pe blogul Agenției Edcora.