Lansare regionala „Asistenţă acordată IMM-urilor în scopul achiziţionării de servicii de consultanţă în afaceri” LD– 2/2007

Locul desfasurarii: Aula Universitatii Constantin Brincoveanu Braila

Organizator: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est

In data de 19 iulie a.c., ora 10.00 in Aula Universitatii „Constantin Brincoveanu” Braila, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est lansează prezenta licitaţie deschisă pentru „Asistenţă acordată IMM-urilor în scopul achiziţionării de servicii de consultanţă în afaceri” LD– 2/2007 ce urmează a fi implementată în cadrul Programului Phare 2005 - Coeziune Economică şi Socială.

Această schemă va oferi sprijin financiar nerambursabil solicitanţilor IMM care acţionează individual sau ONG-urilor care au membri IMM-uri.

Obiectivul principal al schemei de finanţare este îmbunătăţirea accesului IMM la servicii de dezvoltare a afacerilor, oferite de către prestatorii de servicii de consultanţă. Acest obiectiv va fi urmărit prin reducerea costurilor suportate de către IMM pentru achiziţionarea serviciilor corespunzătoare de consultanţă care se încadrează în cel puţin una din priorităţile următoare care sunt în acord cu principiile şi prorităţile definite în Carta Europeană a Intreprinderilor Mici şi includ:

• Crearea unui mediu de afaceri favorabil pentru dezvoltarea şi creşterea IMM
• Creşterea competitivităţii IMM
• Îmbunătăţirea acces manţelor la export ale SME
• Promovarea culturii antreprenoriale ului IMM la finanţare
• Îmbunătăţirea perfor şi îmbunătăţirea abilităţilor în management

In cadrul acestei scheme exista doua tipuri de solicitanti:

• In cazul în care solicitantul este un IMM:
o Suma minimă: 8.000 Euro
o Suma maximă: 20.000 Euro
• In cazul în care solicitantul este un ONG cu membri IMM-uri:
o Suma minimă: 20.000 Euro
o Suma maximă:160.000 Euro

Fiecare beneficiar al finanţării nerambursabile trebuie să contribuie cu un aport propriu de cel puţin 50 %, în numerar, din bugetul proiectului.

Bugetul disponibil pentru prezenta Licitaţie Deschisă este de 7,2 milioane Euro, din care 5,4 milioane Euro din fonduri Phare şi 1,8 milioane Euro co-finanţare naţională de la Bugetul de Stat. Pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Est alocarea financiara este de 1,002 milioane Euro, din care contributia Phare este de 0,752 milioane Euro, iar cofinantarea de la Bugetul de Stat de 0,251 milioane de Euro.


Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est
Piaţa Independenţei nr. 1 et.5, cod 810210 Brăila, jud. Brăila,
Tel.: 0339/401018; fax: 0339/401017;

Despre AGENTIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALA SUD-EST

Participarea la aceasta sesiune de informare este deosebit de importantă pentru cunoasterea cerintelor procesului de management al Fondurilor Structurale, pentru a se asigura o rată de absorbtie maximă a fondurilor alocate tarii noastre si o utilizare cât mai eficientă a resurselor în scopul dezvoltării de succes a României în cadrul UE. Totodată, este esentiala consolidarea relatiilor între toti partenerii – autorităţi publice si din sectorul privat sau al societatii civile – implicati în implementarea fondurilor comunitare, pentru realizarea de proiecte viabile.

Participare: Intrare libera