Lansarea regionala “Schema de granturi pentru Sectorul Privat pentru Pregatirea de Proiecte in Domeniul Gestionarii Deseurilor” din cadrul Programului PHARE 2004 Coeziune Economica si Sociala

Constanta - 3 august 2006

Comunicat tip General in Afaceri

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est si Ministerul Integrarii Europene lanseaza la nivel regional in data de 08.08.2006, ora 11.00, la Biblioteca Judeteana din Constanta “Schema de granturi pentru Sectorul Privat pentru Pregatirea de Proiecte in Domeniul Gestionarii Deseurilor” ce va fi implementata in cadrul Programului PHARE 2004 Coeziune Economica si Sociala.

Obiectivul principal al schemei de granturi pentru pregătirea de proiecte este acela de a acorda asistenţă financiară IMM-urilor locale în eforturile lor de a-şi îmbunătăţi capacitatea de gestionare a problemelor ce ţin de domeniul deşeurilor şi, în consecinţă, de a contribui la protecţia mediului.

Bugetul disponibil pentru acestă licitaţie este de 0,40 milioane EURO pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, din care 0,30 milioane EURO din fonduri Phare şi 0,10 milioane EURO co-finanţare de la bugetul de stat.Valoarea finanţării nerambursabile pentru aceste proiecte pregătitoare va fi cuprinsă între 10.000 EURO şi 75.000 EURO pentru fiecare proiect.

Schema de granturi va oferi sprijin financiar Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM), in vederea pregatirii viitoarelor proiecte de investiţii în domeniul gestionării deşeurilor. Următoarele activităţi ar putea fi, în principiu, eligibile: pregătirea de studii, studii de piaţă, analize cost-beneficiu, studii de pre-fezabilitate, studii de fezabilitate, evaluări de impact asupra mediului, care vor sta la baza viitoarelor proiecte de investiţii ce se intenţionează a fi implementate de către IMM-urile care solicită finanţare în cadrul acestei scheme.

Ministerul Integrării Europene aşteaptă propuneri de proiect care să contribuie la dezvoltarea unui portofoliu de proiecte de investiţii în domeniul gestionării deşeurilor, proiecte identificate de către IMM-urile din toate regiunile României. Mai exact, rezultatele acestei scheme (de ex. studii, analize, etc) ar putea forma un portofoliu pentru viitoare proiecte de investiţii în domeniul gestionării deşeurilor, ce ar putea primi finanţare în cadrul ”Schemei de Investiţii pentru Sprijinirea Iniţiativelor Sectorului Privat în Domeniul Gestionării Deşeurilor”, din Phare CES 2005, sau din alte surse de finanţare, inclusiv Fondul pentru Mediu şi Instituţiile Financiare Internaţionale (IFI).

Despre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est

Ghidul Solicitantului este disponibil pentru consultare pe pagina de internet a Ministerului Integrării Europene, www.mie.ro, pe cea a Centrului European de Informare, www.infoeuropa.ro, precum şi pe cea a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, www.adrse.ro
Termenul limită de depunere a propunerilor de proiect este 15 septembrie 2006 ora locală 16:00. Acestea vor fi trimise la sediul MIE, Bd. Libertăţii 12, etaj 4, camera 459b.

Iuliana Zainea
Sef Compartiment
ADR SE
iuliana.zainea@adrse.ro