Daler - Rowney - Materiale de pictura - Brand lansat pe piata romaneasca

BUCURESTI - 21 octombrie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Agora Art Gallery lanseaza pe piata romaneasca un important brand de materiale de pictura englezesti - Daler- Rowney. Produse englezesti de o excelenta calitate ce se adreseaza artistilor profesionisti - studenti sau artisti consacrati - si celor ce picteaza din pasiune, prin game de materiale special create pentru fiecare categorie.

Daler – Rowney. Inspiring creativity since 1783

Suntem recunoscuti printre cei mai buni creatori englezi de Materiale de Arta si aceasta excelenta reputatie dateaza de mai mult de 200 de ani. In 1983 compania Daler a cumparat compania George Rowney si asa am devenit Daler-Rowney Limited. Cele doua companii au adus experienta proprie si o mare traditie in manufactuarea materialelor de arta si in acest fel numele Daler – Rowney a devenit sinonim cu traditie si calitate constanta pentru artistii din intreaga lume.

Compania Rowney a fost fondata in 1789 in momentul in care Richard si Thomas Rowney s-au mutat la Londra prentru a deschide un magazin de parfumuri si pudra pentru peruci. Cum purtarea perucilor a iesit din moda in curand, cei doi Rowney s-au reorientat si concentrate pe producerea de culori pentru artisti, intr-o Anglie care se stie ca este un taram al excelentei in arte. Cei doi au avut un mare success cu aceste culori devenind furnizorii marilor pictori Constable si Turner, lucru extraordinar.

Compania Rowney si-a mutat desiul de mai multe ori in secolele 19 si 20 si a notat mari succese in imbunatatirea culorilor de ulei si a acuarelelor. In 1963 Rowney a fost primul producator in Europa care a introdus Culorile Acrilice. Marca Cryla a a fost foarte des utilizata de catre artisti din Marea Britanie in anii 60’ si 70’. Doi dintre cei mai cunoscuti artisti, Peter Blake si Bridget Riley au folosit in mod intens in acea perioada culorile acrilice Cryla de la Rowney. In 1969 compania s-a mutat definitiv din Londra centrala la adresa la care se afla si acum birourile sale, in Bracknell, Anglia. Afacerea a trecut de-a lungul generatiilor pana la Tom Rowney. Tom a lucrat ca Managing Director pentru mai mult de 30 de ani, dar neavand o familie careia sa-i lase afacerea, a cautat un cumparator. Morgan Crucible, un conglomerat multinational a cumparat Compania George Rowney in 1968 si a condus mai departe afacerile pentru cativa ani. In 1983 Compania a fost revanduta catre Daler-Board Company (in 1983 Compaia George Rowney celebra si bicentenarul sau).

Compania Daler – Board a fost infiintata in 1946 la un an dupa de Terry Daler se intorcea dintr-un lagar de concentrare german. Impreuna cu fratele sau Ken si cumnatul sa Arthur ei au inceput initial afacerea ca si desenatori de firme pentru magazine si alte semne.

Un inconvenient al razboiului consta in dificultatea in care artistii gaseau panze pentru pictura. In mod normal pentru a picta in ulei se cere utilizarea unui suport intins bine pentru a putea suporta aplicarea pastei de culoare. Arthur, el insusi un artist talentat a reusit sa creeze un nou tip se suprafata pentru a inlocui panzele greu de gasit in acea perioada. Asa a aparut cartonul de pictura, ce purta in acea vreme denumirea de Daler Board.

Daler a creat si dezvoltat intre anii 1945 si 1960 o serie mare de produse din gama materialelor de pictura, inclusiv blocurile de desen galbene si rosii din seria A. In 1975 Daler a introdus pe piata materialelor de arta, pentru prima data, pensule din material sintetic. “Dalon” a fost primul rival real al pensulei din par natural. In moemntul in care cele doua companii au fuzionat, Dlaer- Rowney a devenit un mare success in Anglia si unul din liderii de piata pe piata materialelor de arta.
Daler- Rowney a fondat birouri de distributie in SUA in New Jersey in anul 1988 iar in 1994 a cumparat o marca de pensule renumita in SUA, marca “Robert Simmons”. In anul 2006 Daler-Rowney a cumparat produsele Cachet, unul din liderii de piata in domeniul caietelor de desen. Compania Daler- Rowney are 3 fabrici de productie – in Anglia are doua fabric pentru culori si substraturi iar in Rpublica Dominicana o fabrica de pensule. Compania face export in peste 90 de tari in intreaga lume.
Din anul 2009 Romania, prin intermediul companiei Agora Art Gallery, face parte din tarile in care Compania Daler- Rowney este reprezentata.

Daler- Rowney este egalul starii de excelenta in domeniul materialelor de arta.
Inspiring creativity since 1783.

Despre Agora Art Studio Grup

Aceste materiale vor fi prezente in magazinele Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Magazinul Gala si Magazinul de la Gara de Nord

sales 0751880010
sales@agorastudio.ro