Workshop Sessions: Project Management 101

BUCURESTI - 14 octombrie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Cursuri

Pe 23 şi 24 octombrie, 30 de tineri vor avea ocazia de a acumula competenţe de management al proiectelor participând la o nouă ediţie Workshop Sessions : Project Management 101, program de training Akcees susţinut de Irina Scarlat , Co-Fondator şi Vice-Preşedinte Executiv al organizaţiei. Cu sprijinul BRD Groupe Societe Generale , participarea la eveniment este gratuită, iar aplicaţiile se realizează online pe site-ul evenimentului http://akcees.com/workshop până sâmbătă, 18 octombrie.

Workshop Sessions: Project Management 101

Indiferent de domeniul de activitate, tinerii vor avea ocazia să lucreze în echipe sau să conducă propriile proiecte în cariera lor. De multe ori, succesul acestor iniţiative depinde de capacitatea de a gestiona eficient oamenii, timpul şi resursele pe care le au la dispoziţie pentru a atinge rezultatele dorite.

Pe 23 şi 24 octombrie, participanţii Workshop Sessions – Project Management 101 vor acumula competenţe esenţiale de management al proiectelor lucrând alături de Irina Scarlat, Vice-Preşedinte Executiv Akcees şi trainer profesionist cu o experienţă de peste 7 ani în managementul proiectelor din diferite domenii de activitate. De două ori antreprenor, Irina a înfiinţat Akcees şi agenţia de comunicare pentru startup-uri Prove PR şi a implementat de-a lungul timpului numeroase proiecte, de la evenimente şi campanii de comunicare, până la programe educaţionale sau implementarea de software pentru afaceri.

Programa de training acoperă aspecte esenţiale din domeniul managementului proiectelor: procesele de project management, competenţele managerului de proiect, gestionarea echipei, a bugetului şi a activităţilor unui proiect şi tehnici eficiente de project management şi gestiune a riscului. Noţiunile teoretice vor fi puse în practică prin studii de caz şi workshop-uri interactive, iar invitaţi speciali care ocupă poziţii cheie în industrie vor veni în faţa tinerilor pentru a împărtăşi bune practici şi sfaturi din propria experienţă.

Peste 100 de tineri selecţionaţi din mai bine de 550 de aplicaţii au participat până în prezent la cele 4 ediţii Workshop Sessions: Project Management dezvoltate până în prezent de organizaţia Akcees, iar mulţi dintre aceştia conduc astăzi proiecte în organizaţiile din care fac parte şi pun în aplicare astfel lecţiile învăţate.

 „Este cel mai reuşit eveniment la care am participat până acum. Modalitatea interactivă în care au fost prezentate informaţiile a fost extrem de folositoare deoarece am experimentat ce înseamnă să fii project manager prin jocurile şi exerciţiile participante. Vă mulţumesc pentru că mi-aţi dat ocazia de a participa la acest eveniment!”, a declarat unul dintre participanţii ediţiei anterioare a proiectului.

Workshop Sessions este un proiect Akcees care urmăreşte dezvoltarea de competenţe şi abilităţi prin metode de educaţie non-formală. Următoarea ediţie Workshop Sessions: Project Management 101 se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani şi va avea loc în Bucureşti pe 23 şi 24 octombrie. Tinerii care îşi doresc să afle mai multe despre managementul proiectelor şi să cunoască profesionişti din domeniu sunt invitaţi să aplice până sâmbătă, 18 octombrie, completând formularul de înscriere disponibil online la http://akcees.com/workshop. Cu sprijinul BRD Groupe Societe Generale, participarea la eveniment este gratuită, iar finaliştii selecţionaţi pentru a participa la eveniment vor fi anunţaţi luni, 20 octombrie.

 „Managementul proiectelor este o competenţă greu de învăţat pe băncile şcolii, însă esenţială pentru dezvoltarea profesională a fiecărui tânăr. Cele 557 de aplicaţii primite până acum pentru acest eveniment ne arată interesul deosebit al tinerilor pentru project management şi ne propunem ca sesiunea de training din luna octombrie să fie cel puţin la fel de reuşită ca ediţiile anterioare. Mulţumim pe această cale BRD Groupe Societe Generale pentru că investeşte în educaţie şi ne ajută să oferim în mod gratuit acest program!”, a declarat Cătălina Gaboră, Project Manager Workshop Sessions.

Despre Akcees Education

Akcees este o organizaţie non-profit ce îşi propune să devină cel mai puternic catalizator al aspiraţiilor antreprenoriale ale tinerilor. Proiectele şi iniţiativele organizaţiei oferă tinerilor cu potenţial antreprenorial akcees la educaţie şi experienţă profesională de cea mai bună calitate, oportunităţi de networking, mentorat şi finanţare. Akcees contribuie la formarea de noi generaţii de tineri antreprenori prin facilitarea transformării ideilor inovatoare în afaceri de succes.