TechTeam anunţă încasări de $46.2 milioane în primul trimestru

BUCURESTI - 8 mai 2007

Comunicat tip General in IT&C

Veniturile companiei au crescut cu 13.8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Bucureşti, România, 8 Mai, 2007... TechTeam Global, Inc (Nasdaq: TEAM) a anunţat încasări totale de $46.2 milioane în primul trimestru al anului 2007, înregistrând o creştere de 13.8% faţă de perioada similară a anului trecut. Veniturile din IT Outsourcing au crescut cu 20.9% faţă de anul trecut datorită în principal extinderii semnificative a portofoliului de clienţi. TechTeam a finalizat şi operaţiunea de achiziţie a SQM Suedia, una din cele mai importante companii suedeze furnizoare de servicii de suport şi service IT , consultanţă de specialitate în toate etapele dezvoltării unei afaceri sau organizaţii şi outsourcing. Profitul brut a înregistrat o creştere de 17.9%, în condiţiile în care doar activităţile din Europa au crescut cu 44.5% fata de 2006, până la $18.4 milioane.

“Suntem foarte mulţumiţi că TechTeam a atins din nou un trimestru de încasări record”, a declarat William C. Brown, Preşedinte şi CEO al grupului. “Investim în relaţiile cu clienţii existenţi, am extins baza de colaboratori şi dezvoltăm capacităţile de livrare la nivel mondial. Suntem convinsi ca investiţiile pe care le realizăm vor continua sa susţină strategia pe termen lung şi planul de dezvoltare până la sfârşitul anului curent.”

“Continuăm cu o strategie de investiţii prudente în infrastructură şi în funcţiunile de vanzări şi marketing. Îmbunătăţim constant oferta de servicii cu valoare adăugată mare şi sunt convins că investiţiile de astăzi ne vor ajuta să obţinem o creştere organică anuală substanţială în perioada care urmează.”, a adăugat Brown.

Lucian Butnaru, CEO TechTeam Akela, divizia de servicii software a grupului, afirma: “Investiţia în servicii cu valoare adăugată mare ca cele pe care le oferim de aici din România au început sa producă rezultate remarcabile. Suntem mulţumiţi de rezultatele atinse şi de creşterea echipei din Europa la 1000 de angajaţi, dintre care 500 sunt în România. Diversificarea gamei de servicii şi investiţiile în marketing, precum şi lansarea siteului european www.techteam.eu ne ajută sa ne atingem obiectivele. Urmărind strategia de dezvoltare la nivel de grup, pot afirma cu convingere că diviziile europene ale companiei TechTeam vor continua să înregistreze performanţe deosebite în perioadele următoare, susţinând creşterea organică propusă pentru 2007 si 2008.”

Despre AKELA

Despre TechTeam Akela

TechTeam Akela este unul dintre cei mai importanti provideri de Application Development si Software Outsourcing din Europa de Est, divizie a TechTeam Global (Nasdaq:TEAM). TechTeam Akela combina tehnologia, resurse importante si metodologii mature de dezvoltare software, fiind singura companie din Romania certificata CMMI DEV. Prin oferta variata de servicii adaptate nevoilor specifice ale clientilor, TechTeam Akela se bucura de o prezenta globala, avand 19 centre de inovare si furnizare de servicii pe teritoriul Europei si al Statelor Unite.

Informatii detaliate despre serviciile TechTeam Akela pot fi gasite pe websiteul nostru la: www.techteam.com/software .

Diana Olar
Marketing Executive
diana.olar@techteam.com

IRIDE Industrial Park