O româncă prezintă situaţia adulţilor cu Sindrom Down la Bruxelles

Bailesti - 18 martie 2014

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Politic, Social

Live site

Băileşteanca Irina Teodora Vîslan va reprezenta cu mândrie românii cu sindrom Down în cadrul unui eveniment ce se va desfăşura la Bruxelles în această săptămână, pentru a sărbători Ziua Mondială pentru Sindromul Down.
Băileşteanca Andreea Pădureanu reprezintă România în cadrul Evenimentului Video Global “Permiteţi-ne! – Eu vreau acces la servicii medicale!”
Ziua Mondială pentru Sindromul Down este o zi de conştientizare globală, recunoscută oficial de către Naţiunile Unite, ce se sărbătoreşte în ziua de 21 a celei de a treia luni a fiecărui an şi semnifică unicitatea triplării cromozomului 21 care produce sindromul Down.


Irina (26 de ani), din Băileşti, Dolj, România, membră a Asociaţiei Langdon Down Oltenia Centrul Educational Teodora îşi va găsi cu mândrie locul în faţa Parlamentului European de la Bruxelles, împreună cu semenii săi din Europa, pentru a cere oportunităţi egale de muncă pentru toate persoanele cu sindrom Down.

Irina va flutura steagul românesc în faţa Parlamentului European şi va împărţi flori şi pliante cu mesajul său:  “Noi vrem să muncim. Faceţi acest lucru posibil!”

Evenimentul este organizat de către European Down Syndrome Association (EDSA) în parteneriat cu asociaţii sindrom Down din toată Europa, inclusiv Asociaţia Langdon Down Oltenia Centrul Educational Teodora.

O conferinţă de presă organizată de adulţii cu sindrom Down se va susţine în după-amiaza zilei de joi, 20 martie 2014, la ora 15.30, în clădirea Altiero Spinelli nr. A7H-1 a Parlamentului European.

Deputaţii europeni din toată Europa vor auzi dorinţa arzătoare a fiecărui  participant, cu referire la toate persoanele cu sindrom Down din Europa.

European Down Syndrome Association cheamă toţi deputaţii europeni  să se alăture acestei cauze demne de  Ziua Mondială pentru Sindromul Down.

Prin această alăturare, deputaţii europeni vor adăuga greutate acestui obiectiv de creare a unei singure voci mondiale pentru a pleda în favoarea drepturilor, incluziunii şi stării de bine a persoanelor cu sindrom Down.

Preşedintele Asociaţiei Langdon Down Oltenia Centrul Educaţional Teodora, Maria Vislan a declarat: “Facem apel la deputaţii europeni ai României să vină la acest eveniment, să susţină această cauză demnă, să fie lângă electoratul român cu sindrom Down şi să-i ajute în obiectivul lor de a se ridica şi de a-şi găsi locul în societate.”

Pentru informaţii suplimentare sau pentru a planifica un interviu, vă rugăm să luaţi legătura cu doamna Maria Vîslan, telefon: 0040745540720.

Down Syndrome International prezintă Evenimentul Video Global:  

“Permiteţi-ne! – Eu vreau acces la servicii medicale!” 

"Let Us In - I Want Access To Healthcare!"

în parteneriat cu 50 de ţări din lume pentru Ziua Mondială pentru Sindromul Down 2014.

Andreea din Băileşti, Dolj, membră a Asociaţiei Langdon Down Oltenia Centrul Educaţional Teodora reprezintă România în acest eveniment.

Vă invităm ca în 21 martie, să vizionaţi acest material video şi să ne ajutaţi să creăm o singură voce mondială pentru a pleda în favoarea drepturilor, incluziunii şi stării de bine a persoanelor cu sindrom Down. Vă mulţumim!

În fiecare an de Ziua Mondială pentru Sindromul Down, Down Syndrome International prezintă Evenimentul Video Global “Permiteţi-ne!”, care constă dintr-o serie de filme video cu actori cu sindrom Down, bazate pe  o temă ce evidenţiază nevoia de incluziune în societate. Aceste filme video sunt trimise de organizaţii din toată lumea, către Down Syndrome International care le editează într-un singur film video pe care îl lansează cu 1 săptămănâ înainte de 21 martie.  

Pentru a viziona acest film vă rugăm să accesaţi acest link: WDSD Global Video Event.

Adnotaţie

Ziua Mondială pentru Sindromul Down

Ziua Mondială pentru Sindromul Down este o zi de conştientizare globală, ce se sărbătoreşte în ziua de 21 a celei de a treia luni a fiecărui an şi semnifică unicitatea triplării cromozomului 21 care produce sindromul Down.

 

Despre ALDO-CET

ALDO-CET este o asociaţie non-profit, fondata de parinti, ce şi-a început activitatea odată cu constituirea legală, în octombrie 2000.
ALDO-CET activează ca o asociaţie regională şi ca un catalizator pentru dezvoltarea colaborării între grupurile de părinţi implicate în problematica sindromului Down, din ţară şi din străinătate, fiind acreditată ca furnizor de servicii sociale.
ALDO-CET este membra a European Down Syndrome Association, Down Syndrome International si RENINCO Romania.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aldo-cet/o-romanca-prezinta-situatia-adultilor-cu-sindrom-down-la-bruxelles