Lactag implementeaza sistemul ERP ASiS

Cluj - Napoca - 3 aprilie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie, IT&C, Retail

Lactag, cel mai mare producator de lactate din zona de sud a Romaniei, a decis implementarea sistemului integrat ASiS.
La baza deciziei luate de managerii companiei a stat necesitatea de a gestiona intreaga activitate cu ajutorul unei solutii software integrate, adaptate perfect specificului companiei. Alegerea solutiei informatice potrivite a venit ca un pas firesc dupa incheierea procesului de re-tehnologizare a fabricii si face parte dintr-o strategie mai ampla a Lactag de a deveni unul din primii 10 jucatori de pe piata romaneasca de lactate.

ASiS ERP

ASiS ERP

Motivul principal care a inclinat balanta hotarator inspre solutia informatica ASiS il reprezinta experienta indelungata a companiei Alfa Software privind particularitatile lantului neintrerupt al productiei, distributiei si comertului de lapte si produse din lapte. De-a lungul ultimilor ani, ASiS ERP a fost implemetat cu succes si in cadrul altor firme de profil precum Unicarm, Romfulda, Lactate Lechinta sau Carmolact (Monor), contribuind decisiv la evolutia acestora.

Cu o cifra de afaceri de peste 3,5 milioane de EUR si planuri de crestere in viitorul apropiat, Lactag a implementat solutia scalabila ASiS ERP, menita sa ajute la eficientizarea si monitorizarea in timp real a activitatii curente, dar si la extinderea ulterioara a companiei spre alte directii de dezvoltare.

Procesul de personalizare a solutiei ASiS s-a bazat pe stabilirea unui flux de lucru eficient, rezultat al imbinarii intre procesele si procedurile deja existente in Lactag si a experientei consultantilor nostri privind aceasta activitate.

Astfel, ASiS ERP s-a concentrat in a urmari indeaproape fluxul de productie, incepand de la momentul colectarii laptelui si pana in momentul predarii  produselor finite catre depozitele companiei. Etapa urmatoare consta in implementarea modulelor de distributie si vanzare, compania dispunand de o retea logistica in plina expansiune. De fapt, flota auto Lactag transporta si distribuie produsele marilor lanturi de magazine, iar pentru a mentine prospetimea, livrarea se face de obicei in mai putin de 24 de ore. Distributia produselor Lactag are loc cu preponderenta in Bucuresti, Ploiesti, Craiova sau Ramnicu-Valcea.

De asemenea, Lactag detine o retea de magazine proprii si supermarketuri, numarul lor va ajunge la 100 in cursul acestui an. Reteaua de magazine proprii va putea fi urmarita cu ajutorul aplicatiei destinata vanzarii cu amanuntul (ASiS - Punct de Vanzare). Doar in decursul lunii martie, au fost deschise deja trei noi magazine proprii, utilizand aplicatia de vanzare de la Alfa Software.

O data finalizat procesul de implementare a sistemului ASiS, managerii Lactag vor putea sa-si concentreze eforturile de dezvoltare ale companiei si pe alte verticale de business conexe, urmand astfel modelul de investitii validat pe aceasta piata.

Despre Alfa Software SA

Alfa Software S.A. este o companie cu capital 100% românesc, cu sediul în Zalău şi puncte de lucru în Cluj-Napoca, Baia-Mare şi Bucureşti. Alfa Software este producătorul soluţiei informatice ASiS şi Microsoft Silver Partner.Pentru mai multe informaţii, accesaţi pagina: www.asw.ro.