Implanturi dentare: tehnici, tipuri, avantaje si riscuri

BUCURESTI - 19 decembrie 2016

Comunicat tip General in Sanatate, Social, Stiinta / Cercetare

Ati cautat probabil implant dentar sector 3 si ati ajuns la acest articol prin care dorim sa va informam cu privire la aceasta interventie pe care specialistii de la clinica stomatologica Dental Crown Health o realizeaza. Pentru inceput vom nota ca un implant dentar este un surub din titan care se insereaza in osul maxilarului pentru a inlocui radacina dintelui lipsa. Acesta are o forma cilindrica sau conica, cu o lungime si un diametru selectat in functie de cantitatea de os. Este compus din doua parti principale: surubul si pilonul. Surubul este introdus chirurgical in osul maxilarului pacientului, in timp ce pilonul are rolul de a crea o legatura intre surub si structura protetica.

Implanturi dentare: tehnici, tipuri, avantaje si riscuri

Vorbind despre implanturi dentare Bucuresti, la clinica Dental Crown Health exista diverse tehnici pentru a le insera:

Clasica (chirurgicala) - aceasta tehnica se realizeaza in cazul in care dintele a fost deja inlaturat de o lunga perioada de timp, prin taierea gingiei;

Tehnica transgingivala, numita si fara lambou, se caracterizeaza prin inserarea unui implant dentar fara a fi nevoie sa se taie gingia;

Tehnica de implantare imediat post-extractie - Aceasta procedura are abilitatea de a insera implantul in aceeasi sedinta in care dintele este extras.

Indiferent de metoda aleasa, implantul dentar nu este dureros, deoarece se realizeaza sub anestezie locala. Interventia chirurgicala nu este dificil de realizat si dureaza putin timp. Cu toate acestea, pentru a avea dinti fixati, pacientul trebuie sa astepte de la cateva zile pana la 6 luni, in functie de tipul de implant dentar la care s-a recurs.

Tipuri de implanturi dentare:

Implantul dentar intr-o singura faza este utilizat pentru a evita faza a doua de implantare. Acest tip de implant dentar necesita o buna calitate si cantitate de os. Implantul dentar este inserat imediat. In acest scop, alveola nu trebuie sa aiba infectii, insa acest lucru nu se intampla atat de des.

Implant dentar in doua faze. In prima etapa are loc osteointegrarea. Pentru a se continua cu faza a doua de tratament trebuie sa treaca 3-4 luni dupa o interventie chirurgicala pentru maxilarul inferior si 5-6 luni pentru maxilarul superior. In a doua etapa a tratamentului, bontul este insurubat pe sistemul pe care se cimenteaza coroana permanenta.

Avantaje ale implanturilor dentare:

Implanturile dentare previn resorbtia osoasa! Daca lipseste un dinte, adica, coroana si radacina, osul se retrage si modifica aspectul fetei. Implanturile dentare previn realizarea acestui proces;

Implanturile dentare pot salva dintii vecini! In cazul in care lipseste doar un dinte se poate face o punte cu 3 coroane sau se poate insera un implant;

Implanturile dentare nu se misca si se comporta asemenea dintilor naturali;

Cu implanturi dentare nu se mai simte durerea si inflamatia la nivelul gingiilor din cauza protezelor dentare.
Au o perioada lunga de viata.

Riscurile implanturilor dentare

Cel mai mare risc al implanturilor dentare consta in respingerea lui. Un alt risc al implantului ar putea fi o infectie introdusa in timpul interventiei chirurgicale. Pentru a evita aceste probleme, toate instrumentele chirurgicale sunt de unica folosinta sau sterilizate si se folosesc echipamente speciale. De asemenea, poate sa apara leziunea nervului cauzata, de obicei, dupa implantul de o dimensiune inadecvata si, de obicei, din greseala medicului.
Pentru a vedea alte informatii cu privire la subiect si preturi implanturi dentare, nu ezitati sa consultati: http://www.dentalcrownhealth.ro.

Despre AllProWeb

AllProWeb este agentia de publicitate specializata pe promovarea online a site-urilor de prezentare si a magazinelor online.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/allproweb/implanturi-dentare-tehnici-tipuri-avantaje-si-riscuri