AlpAccess: Companie ce oferă Servicii Industriale de Top folosind Alpinismul Utilitar ca metodă de acces la înălțime

Ploiesti - 27 martie 2018

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, Constructii, Industrie, Tehnologie, Energie

Live site

În anul 2003 cu numele ales de funcţionara de la Registrul Comerţului, cu bani împumutaţi, cu viziune şi mult entuziasm a fost înfiinţată AlpAccess. Ofeream servicii de acces rapid folosind tehnica alpinismului utilitar. Echipa a fost alcătuită din câteva persoane și lucram cu echipamentul personal pe care-l foloseam la alpinism și escaladă.

O parte din echipa AlpAccess, în cadrul proiectului de revizie Midia

O parte din echipa AlpAccess, în cadrul proiectului de revizie Midia

 Cu o cifră de afaceri în continuă creştere, într-un mediu economic instabil unde regulile se schimbă de câteva ori pe an, noi oferim servicii industriale iar clienţii ne aleg pentru că livrăm ceea ce spunem, pentru că avem cunoştinţele şi suntem competenţi în domeniul nostru. Faptele ne recomandă. 

Dragoș State, Administrator

La început, lucrările executate de noi cuprindeau spălări de geamuri la clădirile de birouri din Ploiești si București, mici vopsitorii, panouri publicitare, diferite montaje de mici dimensiuni și instalații de iluminat ornamental, în perioada sărbătorilor.

Odată cu primul contract într-o rafinărie de langa Ploiești am luat contact cu mediul industrial și ne-am dat seama de volumul redus de cunoștințe de la momentul respectiv. Astfel am inceput să ne pregătim, să învățăm cât mai multe despre domeniile de activitate care ne-au atras, printre care se numără: protecțiile anticorozive, reparațiile polimerice sau compozite, protecțiile la foc, în special protecțiile la foc de hidrocarburi, izolațiile termice industriale.

După doi ani de la înființare, activitățile noastre se desfășurau preponderent în rafinăriile din jurul orașului Ploiești.

Astfel, deşi la început lucram şi la spaţii civile, cu timpul am început să ne axăm către clienţi industriali din industria de Petrol şi Gaze, Centrale Electrice, Hidrocentrale, Turbine Eoliene, Platforme Marine şi spaţii Industriale.

Pentru că în sine, alpinismul utilitar nu este un serviciu ci un mijloc de acces, am început să ne specializăm în protecţii anticorozive, liftări de echipamente, protecţii la foc, servicii mentenanţă și reparații pentru turbinele eoliene, reparaţii neconvenţionale pentru conducte și vase sub presiune, schele, izolaţii industriale şi sisteme de linia vieţii.

Încă de la început ne-am dat seama că legislaţia în domeniul lucrului la înalţime este precară şi atunci am găsit IRATA - International Rope Access Trade Association - o organizaţie internaţională care setează reguli de bună practică în alpinism utilitar. Prima dată am calificat oamenii după schema IRATA şi în 2008 am devenit a doua firmă din România membra IRATA și am obținut certificarea IRATA Operator. Auditurile şi regulile au adus plus valoare companiei AlpAccess, setând standarde de lucru conforme cu cerinţele de lucru internaţionale. În acelaşi an ne-am certificat sistemul de managemet integrat, acum apropiindu-se de maturitate în practica din aceşti zece ani.

Am vrut să ne diferențiem în piață şi am ales să ne afiliem, să ne calificăm şi să livrăm de fiecare dată serviciul ofertat. Accentul în dezvoltarea noastră a fost pus pe creșterea competențelor şi pe dezvoltarea culturii organizaționale.

Pentru fiecare domeniu în care activăm am ales o organizaţie care fie să ne certifice, fie să ne ofere acces la informaţii şi know-how. Am investit în cursuri, am participat la conferinţe pentru a fi puşi la punct cu ultimele apariţii ce ţin de interesul nostru. Suntem membri la 15 organizaţii din diferite domenii.

Am înţeles că tehnologia şi materiile prime de bună calitate ne sunt aliaţi şi am acţionat în consecinţă. Am dezvoltat relaţii pe termen lung cu furnizorii noştri iar o parte dintre ei ne-au ales să îi reprezentăm exclusiv în România.

Credem în dezvoltarea relaţiilor pe termen lung cu echipa, furnizorii şi clienţii pe care îi avem.

Astăzi, în echipa noastră sunt peste 150 de muncitori, tehnicieni, coordonatori, personal administrativ.

Recunoscând lipsa de furnizori reali de instruire în domeniul protecțiilor anticorozive, am devenit membri și centru de instruire autorizat al SSPC Train The Painter – sistem de calificare și certificare pentru vopsitori și sablatori industriali.

Echipa noastră s-a consolidat în timp şi, pentru că problema forţei de muncă ne-a afectat şi pe noi, am decis să ne orientăm către calificarea internă a acestora. Pentru vopsitori şi sablatori suntem certificaţi pentru susţinerea cursurilor prin sistemul Train The Painter şi anul viitor vom inaugura propriul centru de instruire multidisciplinar care va include cursuri de lucrul la înalţime, montaj schele industriale, utilizare sisteme de protecție la cădere și linia vieţii, montaj de sisteme de linia vieţii precum şi trainigurile interne periodice din cadrul companiei. În acest mod ne asigurăm de competenţa personalului nostru.

Cu o cifră de afaceri în continuă creştere, într-un mediu economic instabil unde regulile se schimbă de câteva ori pe an, noi oferim servicii industriale iar clienţii ne aleg pentru că livrăm ceea ce spunem, pentru că avem cunoştinţele şi suntem competenţi în domeniul nostru. Faptele ne recomandă.