Dezvoltarea psihologica sanatoasa este temelia educatiei oferite de Gradinita Elite

BUCURESTI - 12 iunie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Social, Cursuri

„Ma simt usurata sa stiu ca sunt persoane care au trecut prin aceleasi situatii ca si mine cu copilul lor si ca ma sustin”, „Am reusit sa-mi apreciez copilul mai bine”, „Cunoasterea pe care o obtinem in urma acestor intalniri valoreaza mai mult decat 100 de carti”, acestea sunt cateva marturii din cadrul atelierelor pentru parinti organizate de Gradinta Elite prin noul proiect Play Smart, proiect dezvoltat si coordonat de psihologul gradinitei, Anca Raducan.

Dezvoltarea psihologica sanatoasa este  temelia educatiei oferite de Gradinita Elite

Atelierele creeaza oportunitatea parintilor sa afle informatii din partea unui specialist in psihologia familiei si a copilului, sa primeasca cunostinte provenite atat din studiile deja consacrate, cat si din cele mai recente descoperiri din zona psihologiei, neurostiintelor si a psihologiei educatiei.

Din aceste intalniri nu lipseste partea practica in care se propun activitati ce stimuleaza creativitatea si dezvoltarea empatiei participantilor fata de copiii lor si recomandari pentru activitatile desfasurate de parinti cu cei mici.

Printre subiectele abordate se pot regasi: tulburarile de atentie, dezvoltarea concentrarii, evaluarea gradului de focalizare a atentiei copilului, care este nivelul normal de focalizare a atentiei in functie de varsta, dezvoltarea autocontrolului, aspectele culturale care influenteaza formarea acestor abilitati, cum putem gestiona reactiile necontrolate de furie ale copiilor, cum putem sa-i invatam sa se spele pe dinti, pe maini si multe altele.

Un aspect poate la fel de important precum este continutul atelierului il reprezinta mediul creat de psiholog impreuna cu grupul. Acesta este exprimentat de fiecare individ intr-un mod subiectiv si este caracterizat in general ca fiind sustinator, primitor, cald si incurajator.

Din perspectiva noastra, consideram ca acest ultim aspect ofera un nota de unicitate evenimentului, deoarece coeziunea si ambientul unui grup este fundatia pe care aceasta se dezvolta.

Pe langa aceasta activitate dedicata parintilor, psihologul Gradinitei Elite isi dedica o parte din program sedintelor de logopedie cu copiii cu dificultati de pronuntie. Acestea se desfasoara in colaborare cu parintii care participa periodic pentru a invata cum isi pot ajuta copiii. De asemenea, psihologul este orientat catre o colaborare foarte stransa cu educatorii si managerul gradinitei, pentru a oferi un mediu cat mai potrivit pentru fiecare copil in parte.

Education sows not seeds in you, but makes your seeds grow.  Kahlil Gibran

Despre ELITE CHILD’S EDUCATION

Gradinita ELITE, institutie educationala ce cuprinde cresa si gradinita, este situata in zona Tineretului, langa Parcul Carol, sector 4, Bucuresti