Proiectul Metamorfoze la a doua ediţie

BUCURESTI - 2 iunie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura


Între 2 şi 13 iunie Federaţia Română a Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO organizează în colaborare cu Comisia Naţională a României pentru UNESCO şi Primăria din Tergnier, Franţa, cea de-a doua ediţie a proiectului Metamorfoze. Iniţiatorul este Clubul Alumnus pentru UNESCO. Proiectul a început în aprilie 2009 şi are drept scop crearea de către tineri a unui concept de spaţiu muzeal dedicat identităţii europene.


Pe parcursul a 10 zile, participanţii (artişti plastici, muzicieni, scenografi, regizori, istorici şi teoreticieni de artă) din România, Grecia, Cipru, Franţa, Paraguay, Serbia, Ucraina, Federaţia Rusă, Republica Moldova se vor întâlni în spaţiile puse la dispoziţie de primăria din Tergnier în cadrul unor workshop-uri şi mese rotunde pe teme de identitate europeană feminină.
Invitaţii vor lucra împreună în cadrul unor ateliere de creaţie, folosindu-se de varii tehnici artistice şi informaţii din diverse culturi, pentru a produce un spectacol despre arhetipul femeii europeane, care va încheia stagiul de la Tergnier, deschizând în acelaşi timp posibilitatea unui microturneu în ţările participante la proiect.

Scopurile pe care şi le propun iniţiatorii şi organizatorii proiectului Metamorfoze sunt încurajarea părerilor personale în sensul recunoaşterii şi acceptării valorilor comune, promovarea schimbului cultural prin accesarea, analizarea şi utilizarea informaţiilor despre ţările continentului, întărirea ideii unei identităţi europene „tangibile”, ca antidot la intoleranţă şi răspuns la diversitatea europeană sau la problemele de integrare a minorităţilor.

Primul eveniment Metamorfoze a avut loc în iulie 2009 la Sinaia şi a beneficiat de participarea a 16 tineri din şapte ţări (Bulgaria, Cipru, Grecia, Italia, Serbia, Republica Moldova şi România). Au avut loc discuţii pe teme de identitate europeană, în urma cărora participanţii (muzicieni, artişti plastici, arhitecţi, istorici şi teoreticieni de artă) au realizat în colaborare trei proiecte de muzeu al identităţii europene (EUROMORPHO, EUROPEION, EUROFLUX). Un grup de copii între 7 şi 14 ani din Sinaia şi Paris au pictat, coordonaţi artistic, o Europă a zilelor noastre. Desenele copiilor vor fi expuse în cadrul unor diverse evenimente, inclusiv în cel de la Tergnier, de anul acesta.

Partenerii proiectului sunt: Elite Art Club UNESCO şi Asociaţia Culturală NOMEN EST OMEN.

Detalii legate de proiect puteti afla la numerele de telefon: 0722929902 şi + 33684027 029

Despre Alumnus Club pentru UNESCO

ALUMNUS CLUB pentru UNESCO
PhD Daniela POPESCU

President of the Romanian Federation for UNESCO Clubs, Centers and Associations
Member of the World Federation for UNESCO Clubs,
office@eliteart.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/alumnus-club-pentru-unesco/proiectul-metamorfoze-la-a-doua-editie