Accesul în Bucharest One inspirat de Palatul Parlamentului din Londra

BUCURESTI - 7 iulie 2016

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Afaceri, Constructii, Monden / Lifestyle, Imobiliare

Live site

La Bucharest ONE s-au instalat uşi la fel ca cele de la Palatul Parlamentului din Londra, uşi rotative oferite de producătorul german Blasi, parte a grupului RECORD.

GlobalWorth a ales pentru a doua, cea mai înaltă clădire din Bucureşti, soluţii la standarde foarte înalte. Pentru uşile de la intrare s-a optat pentru o soluţie de renume global – uşi rotative automate BLASI.

Firma BLASI este recunoscută la nivel global pentru uşile oferite la proiecte de renume: Parlamentul din Londra, Berlin, Strasbourg, clădiri de birouri – More London Offices, Munich Metropolitan Office Building, aeroporturi internaţionale, sedii de companii (RolsRoyce, Samsung, L´Oréal) etc.

Grupul RECORD, din care face parte firma BLASI, este unul dintre cei mai mari producători globali de uşi automate.

Accesul în Bucharest One inspirat de Palatul Parlamentului din Londra - Blasi, RECORD GROUP

Din 2016 Grupul RECORD este oficial prezent în România prin parteneriatul încheiat cu Aluterm Group. Această colaborare face posibilă instalarea de astfel de uși de prestigiu și în România. Fiecare proiect de anvergura celui de la Bucharest ONE este un pas uriaș înainte în ceea ce privește obiectivul Aluterm – crearea de spații pentru viață.

Andreea Strugaru, Managing Partner Aluterm Group

BUCHAREST ONE– (GLOBALWORTH TOWER)

La începutul anului 2014, a fost demarata construcţia unui colos al Bucureştiului. La intersecţia străzilor: Barbu Văcărescu, Calea Floreasca şi Şoseaua Pipera, Bucharest One se ridică spre cer.

Ulterior, Bucharest One şi-a schimbat denumirea în GlobalWorth Tower.

Bucharest One are în total 27 de etaje dintre care: 3 etaje subterane, 1 etaj - parter, 23 etaje superioare din care unul tehnic.

Având 118 m, Bucharest One este a doua cea mai înaltă clădire din Bucureşti, fiind întrecută doar de Sky Tower, clădirea vecină cu 137 de metri înălţime.

Bucharest One a fost finalizat în vara anului 2016 cu o investiţie totală de aproximativ 60 de milioane de Euro.

Bog’art, firma de construcţii care s-a ocupat de acest proiect, a reuşit să atingă o viteza foarte mare de construcție, un 1 etaj finalizat pe săptămână.

De asemenea, au reuşit să situeze cele 2 corpuri ale clădirii în aşa fel încât lucrarea să nu afecteze magistrala M2 situată exact sub clădirea de birouri.

Clădirea Bucharest One a fost concepută pentru a oferi clienţilor săi spaţii de birouri de înaltă calitate. Mai exact, aproximativ 60.000 de mau fost oferiţi spre închiriere companiilor interesate.

Spaţiul a fost rapid dat spre folosinţă, Vodafone România a ales să îşi relocheze biroul în Bucharest One, într-un spaţiu de 16.000 de msemnând un contract pe 10 ani.

Pentru a facilita tranzitul autovehiculelor, Bucharest One oferă 514 locuri de parcare subterane şi 124 de locuri de parcare exterioare.

UŞI ROTATIVE FABRICATE DE ACELAȘI PRODUCĂTOR CARE A CREAT USILE DE LA PALATUL PARLAMENTULUI DIN LONDRA – BLASI, RECORD GROUP

Pietonii nu au fost uitaţi. Pentru a le oferi o cale de acces de excepţie, sigură şi rapidă, la Bucharest One, s-a optat pentru 2 uşi rotative automate Blasi K21.

Datorită așezării clădirii Bucharest One, la intersecţia a 3 mari artere, în imediata apropiere a unei staţii de metrou şi cu numeroase clădiri de birouri adiacente, calea de acces trebuie să permită accesul controlat pentru un număr mare de oameni.

Astfel, au fost instalate 2 uşi rotative automate model K21 în 2 canaturi cu diametru de 4400 mm şi cu o înălţime de 2400 de mm. S-a optat pentru uși rotative pentru a asigura o izolare termică mai bună.

De ce BLASI?

Uşa de la intrare este cartea de vizită a unei clădiri, elementul care poate aduce un plus imaginii clădirii. Bucharest One este o clădire proiectată pentru a fi un simbol al eleganţei în Bucureşti, o clădire menită să atragă marile companii şi să inspire angajaţii lor prin serviciile oferite.

În acest context, pentru intrare, era nevoie de o soluţie specială, de prestigiu. Portofoliul de lucrări BLASI, experienţa de peste 40 de ani a inginerilor germani şi pasiunea cu care a fost proiectată şi construită fiecare uşă, au fost argumentele care au condus la alegerea acestui brand.

Nu în ultimul rând, apartenența BLASI la grupul Record este garanţia unor servicii post-vanzare impecabile.

Uşile Blasi - Bucharest ONE - detalii tehnice

Operatorul uşii rotative automate a fost montat deasupra uşii pentru a permite instalarea a două extraoptiuni:

1. Perdea de aer pentru menţinerea temperaturii interioare.

2. Uşa batantă integrată în canaturile uşii rotative menită să fie folosită pentru evacuarea în cazuri de urgenţă (sistem-ul este cunoscut și sub denumirea de sistem “Break-Out”).

Cele 2 uşi rotative automate faciliteaza accesul pietonilor cu un flux de 3054 de persoane pe oră. Iar, pentru persoanele cu dizabilităţi, viteza uşii poate fi redusă pentru a permite o trecere fără probleme.

Pentru a se potrivi cu design-ul clădirii, cele 2 uşi rotative automate sunt făcute din sticlă cu finisaj de inox, astfel, arhitectura modernă şi interiorul metalic al Bucharest One integrează armonios cele 2 uşi rotative automate Blasi K21.

Pentru a nu afecta vizualul uşilor datorită prafului sau impurităţilor, cele 2 uşi vin echipate cu acoperiş anti praf şi anti ploaie, combinând astfel utilul cu plăcutul.

Informaţii complete despre RECORD ROMÂNIA puteţi găsi la adresa: http://record-romania.com/

Informaţii complete despre Aluterm Group şi despre diviziile companiei puteţi găsi la adresele:

Aluterm Group – http://www.aluterm.ro/

Siatec - usi automate, porti automate, automatizari ferestre  - http://www.siatec.ro/

Makroplast - policarbonat, trape de fum, luminatoare, copertine -  http://www.makroplast.ro/

Parkomatic - sisteme de parcare - http://www.parkomatic.ro/

Despre KADRA TECH SRL

Aluterm Group oferă din 1993 soluţii pentru industria construcţiilor validate în peste 2500 de proiecte care se remarcă printr-un plus de valoare prin includerea de automatizări pentru căi de acces, materiale din policarbonat și trape sau parcări inteligente.

BUCUREŞTI - Sos. Dudesti-Pantelimon 42, incinta RAMS Business Park; CLUJ - Str. Traian Vuia nr. 208 T/F: +40372 368 355
E-mail:marketing@aluterm.ro
www.aluterm.ro
www.makroplast.ro