Bunatati de Mangalita-traditie de la Angst

BUCURESTI - 17 iulie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Cunoscut din vechime ca porcul cu parul cret, Mangalita este acum pe cale de disparitie in Romania.

Constient de profunzimea valorilor vechi, autentice, caracteristice romanilor, Angst sustine redescoperirea traditiilor si promovarea acestora in randul generatiilor mai vechi si mai noi. Si pentru ca Angst este specialist in ale mancarii, aici a facut primul popas si a adus direct de la macerat Bunatati de Mangalita.

Cunoscut din vechime ca porcul cu parul cret, Mangalita este acum pe cale de disparitie in Romania. Aceasta este o rasa semidomestica, provenita din mistret, crescuta in spatii largi construite direct in padure, unde porcii se hranesc cu jir si ghinda.

Este una dintre putinele rase crescute traditional iar carnea ei marmorata are calitati nutritive de inalta clasa: savoare, gust de porc crescut in curte, nivel mai redus de colesterol “rau”. Pe baza ei au fost concepute multe din retetele produselor traditionale romanesti: salam de Sibiu, carnati de casa, sunci afumate.

Angst aduce acum pe masa cunoscatorilor fripturi alese din ceafa, muschiulet, pulpa si cotlet, carnati proaspeti afumati si sunculita afumata care sa incante gurile romanilor, sa ii lase pe ganduri langa o carafa de vin rosu.

Gama Bunatati de Mangalita este adresata segmentului HoReCa, in special restaurantelor cu specific romanesc. In urma introducerii pe piata a noilor produse estimam o crestere 5% a veniturilor pe acest segment.

Prin natura sa traditionala produsul satisface si gusturile celor mai rafinati clienti ai magazinelor Angst ce au in ierarhia lor de valori calitatea, savoarea gustului si siguranta alimentara.

Despre Angst Ro SA

Angst detine 3 fabrici de carne si produse din carne pe care le comercializeaza sub marcile Angst, Salsi si Discovery. Reteau de magazine este compusa din 27 de locatii situate in Bucuresti, Sinaia, Cluj Napoca si Oradea
Stefan Padure-Vicepresedinte
Monalisa Tudor-Manager Marketing
stefan.padure@angst.ro