În criză, Antalis îşi dublează numărul de clienţi

BUCURESTI - 26 februarie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Începând cu 1 martie 2009 diviziile de VISCOM ale Map Merchant România şi Antalis se unesc sub umbrela Antalis.

În 2007 Sequana Capital, proprietar al grupului Antalis, achiziţiona şi Map Merchant Group. În România după o analiză atentă a pieţei de materiale adresate industriei publicitare, a resurselor logistice şi umane s-a decis unirea celor două divizii, care acţioneză începând din aceasta lună în Antalis.
Celor 3,000 de clienţi Antalis se vor alătura acum clienţii diviziei de VISCOM ai Map Merchant România. În acelaşi timp portofoliul de produse destinate producţiei publicitare se va mări cu gama Symbio, gamă care cuprinde folii şi hârtii (cu şi fără autoadeziv) pentru cerneală pe bază de solvent/ecosolvent, pe bază de apă şi pigment, materiale textile, materiale PVC.
Atât Map Merchant România cât şi Antalis au intrat pe piaţa produselor destinate industriei publicitare la sfârşitul anului 2007, reuşind în mai puţin de doi ani să devină furnizori importanţi pe piaţa de VISCOM. În dezvoltarea acestui segment Antalis promovează conceptul „ONE STOP SHOPPING” însemnând că solicitările clienţilor pentru produse diferite (hârtii de copiator, hârtii tipografice şi materiale VISCOM) sunt grupate într-o singură livrare, Antalis devenind pentru mulţi clienţi, furnizor unic.

Adrian Mărăşescu, Director Regional pentru Europa Centrală şi de Sud «Am ales această modalitate de unire a celor divizii în cadrul Antalis România pentru reducerea cheltuielilor operaţionale la nivelul grupului şi pentru o politică unitară de vânzări. Servicii mai bune oferite clienţilor şi creşterea cotei de piaţă sunt obiectivele noastre pe segmentul VISCOM»

Lorett Mincu, director general Antalis S.A. “Suntem încântaţi că am reuşit încheierea procesului de unificare a celor doua dvizii de VISCOM. Această preluare va permite companiei Antalis să devină un jucător important pe piaţa materialelor destinate industriei publicitare şi in scurt timp un lider, aşa cum este şi în celelalte sectoare, hârtii pentru aplicaţii de birou şi hârtii tipografice”
Antalis se bazează pe experienţa de peste 10 ani pe piaţa românească şi şi-a propus să ofere produse şi servicii care să acopere toate cerinţele clienţilor.

Despre Antalis S.A.

Antalis România este parte a grupului internaţional Antalis. Antalis Group este lider în distribuţia materialelor utilizate ca suport în comunicare: hârtii tipografice (Print), hârtii pentru birou (Office), signalistică & comunicare vizuală (Visual Communication). Antalis Group are peste 44 de filiale în întreaga lume şi peste 7,900 de angajaţi care servesc peste 230,000 de clienţi.
Contact: Alina Penciu
Communication Manager
Tel: 0040 21 301 18 40
Email: alina.penciu@antalis.ro