Premiul EUROPA pentru Arta şi Cultura BUCUREŞTIULUI

BUCURESTI - 12 ianuarie 2008

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

ArCuB ( Arta şi Cultura Bucureştiului ) – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti a primit recunoaşterea Forumului Muzical Român prin înmânarea Premiului EUROPA. Gala Premiilor Forumului Muzical Român, găzduită de Muzeul Cotroceni (Sala Cerchez), a avut loc marţi, 8 ianuarie 2008.

Seria evenimentelor muzicale organizate şi finanţate de ArCuB în anul 2007, pentru care mica echipă inimoasă a fost recunoscută şi apreciată, cuprinde:
oPROMS OF DELIGHT - Concertul de paşte - în parteneriat cu Elite ART CLUB UNESCO, ediţia a II a, 9 aprilie 2007
oFestivalul JAZZY SPRING, în colaborare cu Asociaţia Open Art,ediţia a II a, 26-29 aprilie 2007, în cadrul Primăverii Culturale Bucureştene
oSĂPTĂMÂNA INTERNAŢIONALĂ A MUZICII NOI, ediţia a XVII a, 23-30 mai 2007
oEUROPA FEST, fostul Festival şi concurs Jeunesses Musicales, 7-13 mai 2007
oSTAGIUNEA MUZICALĂ ESTIVALĂ, desfăşurată în parcul Cişmigiu, în perioada iunie-septembrie 2007
oFESTIVALUL NAŢIONAL DE FOLCLOR, ediţia I, 22-24 iunie 2007, în parteneriat cu Centrul de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare al Municipiului Bucureşti
oGăzduirea festivalului NOPŢI ALBE DE ACORDEON, iniţiat de Acordeon Music Production , ediţia a II a, 14-16 septembrie 2007
oMULTISONIC FEST, ediţia a IV a, 27-30 septembrie 2007
oVIENNA MUZIC FILM FESTIVAL, ediţia a II a, 26-30 septembrie 2007
oFESTIVALUL ŞI CONCURSUL „GEORGE ENESCU”, ediţia a XVII a, 1-23 septembrie 2007
oURBAN SKILLZ, festival de muzică şi cultură urbană, 2 - 4 noiembrie 2007

Evenimentelor mai sus mentionate li se adaugă un număr mare de proiecte culturale (Festivalul Internaţional de Teatru B-FIT, Cişmigiul Copiilor, Ziua Europei, Cred în Moş Crăciun, REVELION 2008), parteneriate cu Viena, Roma, Veneţia - concretizate în evenimente de marcă precum Vienna Music Film Festival, Noaptea Albă a Bucureştiului şi VIA CULTURA - precum şi spectacole teatrale, concerte realizate în colaborare cu diferite asociaţii, fundaţii culturale şi instituţii ale sistemul teatral (Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional, Teatrul de Operetă, Teatrul Tineretului Metropolis) şi cu Teatrul Luni de la GreenHours şi Teatrul ACT.

Centrul de Proiecte Culturale ArCuB (Arta şi Cultura Bucureştiului) este o instituţie publică de cultură, aflată sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Înfiinţată în anul 1996, instituţia organizează proiecte şi programe cu caracter cultural şi educativ, prin care îşi propune promovarea şi stimularea vieţii culturale bucureştene în diverse domenii: teatru, muzică, arte vizuale, dans, expoziţii, producţie editorială.

ArCuB produce evenimente proprii, fiind în acelaşi timp deschis propunerilor de colaborare cu alte instituţii de cultură, cu organizaţii guvernamentale şi non guvernamentale, cu uniuni de creaţie şi artişti independenţi din ţară sau străinătate, implicarea sa fiind de natură financiară şi/ sau logistică.

Despre Centrul de proiecte culturale al Municipiului Bucuresti - ArCuB

Pana in acest moment, in anul 2007 ArCuB a realizat un număr mare de proiecte teatrale, spectacole, concerte realizate în colaborare cu diferite asociaţii, fundaţii culturale şi cu instituţii importante ale sistemul teatral (Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional, Teatrul de Operetă, Teatrul Tineretului Metropolis) şi cu Teatrul Luni de la GreenHours şi Teatrul ACT.

www.arcub.ro
madalina.negrea@arcub.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/arcub-centrul-de-proiecte-culturale-primaria-municipiului-bucuresti/premiul-europa-pentru-arta-si-cultura-bucurestiului