Renumita actriţă Maria Cassi şi regizorul Peter Schneider sosesc luni la ArCuB

BUCURESTI - 2 noiembrie 2011

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Monden / Lifestyle, Social

În cadrul turneului său european actriţa italiană Maria Cassi prezintă la Bucureşti două producţii de succes: My life with men…and other animals! şi Crepapelle sau importanţa de a râde.
Începând de marţi, 8 noiembrie puteţi urmări la Sala ArCuB (str. Batişte nr.14), patru reprezentaţii ale celor două spectacole.

Renumita actriţă Maria Cassi şi regizorul Peter Schneider sosesc luni la ArCuB

 

My life with men…and other animals!

 

Marţi 8 noiembrie şi miercuri 9 noiembrie de la ora 19.30, în My life with men...and other animals! Maria Cassi va oferi publicului un curs intensiv, deosebit de amuzant, despre dragoste, sex, moarte şi…ulei de măsline!

 

Actriţa italiană cu o lungă experienţă în domeniul musical-ului şi al comediei, este asemănată de presa internaţională cu Charlie Chaplin, Jerry Lewis şi Jacques Tati. Ea este nu doar interpreta ci şi autoarea textului, scris “la patru mâini” împreună cu Patrick Pacheco (jurnalist şi biograf american multi-premiat, precum şi autor de piese de teatru şi scenarii de film).

 

Spectacolul înfăţişează cu mult umor portretul unei doamne curajoase şi auto-ironice care, plecată dintr-un orăşel de lângă Florenţa, porneşte să cucerească New York-ul. Dar întâlnirea care îi va schimba viaţa, o asteaptă la prima răscruce.

 

Peter Schneider, regizorul spectacolului, are o experienţă vastă în domeniul filmului animat, semnând renumitele creaţii Disney: Mica Sirenă, Aladin, Frumoasa si bestia, şi obtinând un Premiu Tony pentru producţia musicalului Regele Leu şi un Premiu Golden Globe pentru Frumoasa si bestia.

Această montare este prima lui prezenţă în teatrul italian. El construieşte un one woman show  în jurul talentului de mim înnăscut şi în jurul vocii emoţionante a Mariei Cassi care, cu dezinvoltură, trece de la italiană la engleză şi de la text la muzică, dăruindu-ne portretul perfect al unei doamne autentice, capabile să încânte publicul. A demonstrat-o succesul montării la Festivalul de la Spoleto şi la New York.

 

Schneider a fost primul Preşedinte al Studiourilor Walt Disney Feature Animation pentru Compania Walt Disney între 1985 - 1999 şi preşedintele Studiourilor Disney până în 2001 când a înfiinţat propria sa casă de producţie.

Recent, Schneider a regizat musicalul Sister Act inspirat de filmul cu acelaşi nume care a avut-o în rolul principal pe Whoopi Goldberg.

 

Un proiect: Change Performing Arts, Teatro del Sale, Red Shoes Productions

Producţie executivă: CRT Artificio

Regia: Peter Schneider

Text de: Maria Cassi şi Patrick Pacheco 

 

Biletele pentru spectacolul My life with men…and other animals! pot fi achiziţionate la preţul de 100 lei (Categoria I), 50 lei (Categoria II), 35 lei (Categoria III) şi 26.50 lei (Categoria IV) de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14).

 

“Crepapelle” sau importanţa de a râde

 

Joi 10 noiembrie şi vineri 11 noiembrie, de la ora 19.30, Maria Cassi va prezenta pe scena ArCuB spectacolul Crepapelle.

 

“Cum să nu te îndrăgosteşti de Paris?”

În jurul acestei întrebări prinde contur Crepapelle, spectacolul Mariei Cassi. O italiancă  vizitează Oraşul Luminilor, povestind cu un haz uluitor experienţa ei unică de acolo, cucerind publicul, punctând prin mimică şi gest fiecare întâmplare – fie ea comică sau emoţionantă. Descriind locuri şi întâlniri, actriţa conturează prin contrast tablourile a două oraşe: Paris şi Florenţa. Pitoreasca regiune Toscana şi sofisticatul Paris cu şarmul  şi bulevardele lui, care fascinează mereu oamenii cu farmecul său. Un oraş care surprinde mereu prin extravaganţă.

Singură în scenă, Maria Cassi creionează tipologii diferite, intrând cu o uşurinţă incredibilă în pielea mai multor personaje: un bătrân cerşetor, o femeie cochetă, şoferi de autobuz, copii şi vânzătoare. În periplul său, actriţa se transformă cu naturaleţe şi stârneşte râsul audienţei, interpretând la fel de bine atât în dialectul florentin cât şi într-o franceză foarte...personală, cu puternice accente ironice. În plimbare prin cartierele elegante ale Parisului, se opreşte în bistrouri şi prezintă alternativ în povestirea sa figuri de turişti din Toscana (caracterizati prin gestică excesivă, impertinenţă şi sarcasm) cu cele de francezi snobi, sceptici şi aroganţi. Ea crează astfel o carte poştală colorată, care surprinde publicul şi îl face să se prindă în joc.

Aşa cum a scris "Le Monde" după reprezentaţia de la Theatre du Rond Point din Paris, interpretarea Mariei Cassi aminteşte de mari maeştri ai scenei, precum: Charlie Chaplin, Jerry Lewis, Jaques Tati sau Roberto Benigni. Artist complet (acrobat, clovn, mim şi autor de texte savuroase) Maria Cassi ne convinge încă o dată cu acest spectacol, de incontestabila ei capacitate de a stârni hohote de râs.

Comedia Crepapelle ne aminteşte de importanţa de a râde dar şi de a ne emoţiona. Muzica şi gag-urile se împletesc cu sonorităţile dramatice care îmbogăţesc spectacolul. Interacţionând cu publicul şi împărtăşind cu cei din sală cele mai diverse stări, generoasa Maria Cassi este răsplătită la final cu ropote de aplauze.

 

Un spectacol de Maria Cassi cu colaborarea lui Lucio Diana

Producător: Teatro del Sale

în colaborare cu Change Performing Arts

Producţie executivă: CRT Artificio

 

Biletele pentru spectacolul Crepapelle pot fi achiziţionate la preţul de 50 lei (Categoria I), 35 lei (Categoria II), 26.50 lei (Categoria III) şi 15.90 lei (reducere numai pentru elevi, studenţi, pensionari pe baza prezentării legitimaţiei sau talonului de pensie) de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14).