Academia de Dezbateri se lanseaza sub sloganul 'in arguments we trust'

BUCURESTI - 2 martie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

ARDOR si partenerii sai lanseza “Academia de Dezbateri”, program de lecturi critice si dezbateri publice inspirat din programe traditionale din universitati de prestigiu din lume.

Academia de Dezbateri se lanseaza sub sloganul 'in arguments we trust'Putine lucruri dau masura unei democratii mai mult decat felul in care aceasta isi sustine dezbaterile asupra unor subiecte provocatoare si (de multe ori) incomode. Sub sloganul “in arguments we trust”, ARDOR impreuna cu Policy Center for Roma and Minorities propun studentilor din Bucuresti un proiect in care argumentele sunt probate “pe viu” in fiecare dintre etapele de debate online, lecturi critice din publicatii internationale si dezbateri publice.

„Dau noile media mai multa putere cetatenilor intr-o democratie?” este primul subiect al seriei, urmat de o motiune despre felul in care conceptul de minoritate etnica poate fi rediscutat. Inregistrarile pentru prima runda de debate online au loc pe site-ul www.academiadedezbateri.ro si se incheie in 6 martie 2010. Seminarii de lectura critica pe texte din publicatii internationale de marca (precum Foreign Policy si editia romana Foreign Policy Romania, The Economist, Policy Review sau European Voice) vor pregati dezbaterile publice in care invitati specializati se alatura studentilor in echipe de debate. Abonamente pe un an la Foreign Policy Romania - revista premium de politica globala, economie si idei -, ca si posibilitatea participarii la un weekend de lucru in care vom aborda conceptul de dezbatere publica si politicile pentru tineri vor incheia programul in august 2010.

Libertatea de expresie si dreptul la opinie (diferita) nu sunt castigate nicaieri definitiv, ci sunt intretinute sistematic prin exercitiu, curaj si inteligenta.
Va propunem sa redescoperim impreuna farmecul si forta argumentului in discursul public, intr-un proiect finantat prin programul “Tineret in Actiune” si sustinut de Foreign Policy Romania, Facultatile de Stiinte Politice din Universitatea Bucuresti si din SNSPA si Hotnews.ro.Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceast publicatie [comunicare] reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.

Despre Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica este o asociatie non-guvernamentala infiintata in 1998, cu misiunea de a sustine educatia prin intermediul dezbaterilor, promovand dialogul argumentat si gandirea critica. ARDOR este membru fondator al IDEA, International Debate Education Association

Policy Center for Roma and Minorities este un think-tank înfiinţat în 2008 a cărui misiune este de a stimula membrii minorităţilor de a deveni cetăţeni activi în societăţile din care fac parte şi de a orienta majoritatea în direcţia asumării unei poziţii anti-rasism şi anti-xenofobie. Policy Center este membra ERGO si European Roma Policy Coalition.

Echipa Academia de Dezbateri
Tel: 0748236571

contact@academiadedezbateri.ro