Forumul national de dezbateri ARDOR, gazduit la Sfantu Gheorghe - Covasna

BUCURESTI - 7 septembrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Tu poti vorbi exact 5 minute astfel incat sa convingi, alaturi de echipa care te insoteste, in fata unui arbitru atent atat la calitatea argumentarii si a documentarii, cat si la persuasiune si fair play? Tinerii din ARDOR pot. In plus, exerseaza dezbaterile educationale pe subiecte din ce in ce mai apropiate de provocarile cu care se confrunta societatea romaneasca.

Forumul national de dezbateri ARDOR, gazduit la Sfantu Gheorghe - Covasna

Ultima ocazie, saptamana trecuta, cand intre 30 august si 6 septembrie au avut loc peste 60 de dezbateri in cadrul Forumului National de Dezbateri pentru elevi de liceu, aflat la a 15-a editie. In acest an, am fost onorati de sprijinul Consiliului Judetean Covasna si a Consiliului Local Sfantu Gheorghe, alaturi de Centrul de Studii Europene si Centrul Cultural Arcus.

Temele de dezbatere care au suscitat interesul si preocuparea celor 150 de tineri debateri au fost:

- Rezervarea locurilor speciale pentru minoritati etnice in Parlamentul Romaniei este justificata?
- Tarile ar trebui sa foloseasca mai degraba o politica de tip «cap and trade» decat sa impuna taxe pe emisiile de carbon, in scopul combaterii incalzirii globale?
- Introducerea in trunchiul comun a unui curs de istoria si cultura minoritatii preponderente in regiunea respectiva e justificata?
- Ar trebui asigurata reprezentarea grupurilor etnice minoritare in forurile de decizie locala ?

Clasamente si secvente din atmosfera evenimentului pot fi vazute pe www.nationala.dezbateri.ro


Despre Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică

In Romania, dezbaterile academice se practica din 1994 in format competitional, prin intermediul ARDOR formandu-se cateva generatii de tineri capabili atat de performante individuale profesionale remarcabile, cat si de implicare in programe educationale care promoveaza dialogul argumentat si gandirea critica.Emil Mesaros
presedinte ARDOR Transilvania
office.ardor@gmail.com