BUCURESTI - ORAS AL MUZICII

BUCURESTI - 12 ianuarie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

In ianuarie, pentru Europa, Bucurestiul va fi un veritabil oras al muzicii.
Radio Romania Muzical va organiza, in perioada 19-26 ianuarie 2007, seria de evenimente reunite sub genericul „Bucuresti - oras al muzicii”, acest proiect constituind contributia postului public de radio din Romania la desfasurarea unuia din cele mai importante capitole initiate de Uniunea Europeana de Radio, cu cativa ani in urma.

Prin concertele organizate in acest proiect este pusa in valoare viata muzicala a unui centru cultural, cu aspectele sale cele mai diverse - concerte camerale, simfonice, operă, blues, jazz etc. Astfel, valorile artistice ale unei tari devin accesibile tuturor membrilor Uniunii Europene de Radio, referindu-ne aici nu numai la aspectul muzical in sine, ci si la un context cultural mai larg, in care sunt cuprinse si informatii despre salile de concerte din orasul respectiv, despre traditia muzicala locala.
In fiecare stagiune sunt prezentate 4 orase muzicale, principiul fiind alternanta intre centrele muzicale celebre si cele mai putin cunoscute. Cele 4 orase puse in lumina, in stagiunea 2006-2007, sunt: Bruges (septembrie 2006), Washington (decembrie 2006), Bucuresti (ianuarie 2007) si Berlin (aprilie 2007).
Un principiu major care a stat la baza alcatuirii programului pentru 'Bucuresti - oras al muzicii' a fost reflectarea vietii muzicale bucurestene in diversitatea sa prin crearea - pentru membrii Uniunii Europene de Radio - a unor concerte reprezentative, atat din punct de vedere componistic, cat si interpretativ. Concertele vor fi transmise prin satelit si vor fi preluate de peste 14 radiodifuziuni membre ale Uniunii Europene de Radio.
Asadar, in ianuarie 2007, Radio Romania Muzical va demonstra Uniunii Europene de Radio ca Bucurestiul este un oras european, cu o cultura bogata, de mare rafinament si diversitate.
Conferinta de presa va avea loc luni, 15 ianuarie, ora 13.00, la Centrul de Presa al Societatii Romane de Radiodifuziune. Va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra la Departamentul de Comunicare al S.R.R. la numarul de telefon 303 17 14 sau pe adresa de e-mail comunicare@rornet.ro (persoana de contact: Daniel Onea) sau la agentia de relatii publice ARENA Communications, la numarul de telefon 224 70 24 sau pe adresa de e-mail office@arenacommunications.ro.

Despre ARENA Communications

ARENA COMMUNICATIONS
Media&Public Relations, Image Consulting, Events
021.224.70.24

office@arenacommunications.ro