Garda de sanatate a fost activata

BUCURESTI - 30 iunie 2020

Comunicat tip General in Banci / Asigurari, ONG, Sanatate

GARDA DE SANATATE - un serviciu pus la dispozitie de Asociatia Responsabila cu Informarea si Protejarea Asiguratilor - o platforma prin care orice persoana asigurata in sistemul de sanatate poate face o sesizare rapida atunci cand considera ca drepturile ii sunt incalcate. www.gardadesanatate.ro

GARDA DE SANATATE

CE ESTE GARDA DE SANATATE ?

GARDA DE SANATATE este o platforma online, un site, care poate fi accesat foarte usor si rapid, in mod gratuit, de catre orice persoana. Prin aceasta platforma se pot trimite SESIZARI atunci cand considerati ca drepturile dumneavoastra sunt incalcate, ca asigurati in sistemul de sanatate. GARDA DE SANATATE poate fi accesata la adresa de internet www.gardadesanatate.ro

DE CE GADRA DE SANATATE?

Conform analizei pe care noi am efectuat-o de-a lungul timpului, rezulta ca drepturile asiguratilor sunt incalcate foarte frecvent. Foarte multe persoane se plang ca drepturile le sunt incalcate si nimeni nu ia nicio masura. Din pacate, oamenii nu stiu cui sa se adreseze atunci cand drepturile lor sunt incalcate, si de multe ori nu cunosc nici procedurile de rezolvare a acestor situatii neplacute. De aceea, am decis sa realizam si sa punem la dispozitie aceasta platforma, acest mecanims, care poate fi accesat si utilizat foarte usor.

-------------------------------------------------------

CUM FUNCTIONEAZA GARDA DE SANATATE?

Asa cum va spuneam, GARDA DE SANATATE este un site care poate fi accesat rapid si gratuit, la adresa de internet www.gardadesanatate.ro, de catre orice persoana, de pe orice dispozitiv care este conectat la internet: telefon mobil, tableta, laptop, desktop si altele. Astfe, de fiecare data cand considerati ca drepturile dumneavoastra sunt incalcate, in calitate de asigurati in sistemul de sanatate, puteti accesa GARDA DE SANATATE si ne puteti trimite rapid o sesizare.

Noi vom analiza cu atentie fiecare sesizare si vom decide cum trebuie actionat: fie vom trimite sesizarea dumneavoastra catre institutiile competente pentru solutionare rapida, fie va vom contacta direct pentru a va oferi sfaturi despre modul de solutionare a problemelor sesizate.

Puteti trimite sesizari atat de la fata locului, acolo unde va confruntati cu nerespectarea drepturilor dumneavoastra, dar si ulterior, dupa ce incalcarea drepturilor s-a intamplat.Se poate sa va aflati la un moment-dat intr-un spital, o clinica, un cabinet medical, o farmacie, o casa de asigurari de sanatate, sau sa fiti in contact direct sau indirect cu orice alta institutie sau persoana, profesionist care are atributii in domeniul sanatatii, si, daca considerati ca dumneavoastra sau unei alte persoane ii sunt incalcate drepturile ca si asigurat in sistemul de sanatate, accesati www.gardadesanatate.ro si trimiteti rapid o sesizare!

-------------------------------------------------------

AVEM DREPTURI!

Ca asigurati in sistemul de sanatate, avem drepturi care sunt prevazute in legislatie. Incepand cu Art. 34 din Constitutia Romaniei,continuand cu Art. 230 din 'Legea Sanatatii' nr. 95/2006, legea drepturilor pacientilor nr. 46/2003, dar si Contractul-Cadru si multe alte documente emise de diferite institutii: Guvern, Ministerul Sanatatii, CNAS, si altele. Este normal ca multe persoane sa nu cunoasca aceste drepturi, deoarece am constatat ca nu se face o informare eficienta pe aceste subiecte. De asemenea, am constata ca institutiile care ar trebui sa intervina prompt si eficient pentru asigurarea acestor drepturi, nu o fac asa cum ar fi normal.

Puteti afla mai multe informatii despre drepturile dumneavoastra ca si asigurati in sistemul de sanatate pe pagina de Facbeook a ASOCIATIEI RESPONSABILE CU INFORMAREA SI PROTEJAREA ASIGURATILOR . Puteti accesa pagina de Facebook la adresa https://www.facebook.com/ONG.ARIPA/ . De asemenea, pe aceasta cale va invitam pe toti sa deveniti membri ai acestei asociatii, nu aveti nicio obligatie, in schimb veti avea multe beneficii. Daca doriti sa deveniti membrii, o puteti face la adresa https://www.aripa.ong/membri/

--------------------------------------------------------

INVITATIE LA COLABORARE

Trimitem pe aceasta cale o invitatie la colaborare, tuturor institutiilor care au atributii in domeniul respectarii drepturilor asiguratilor in sistemul de sanatate. Invitam la colaborare toate institutiile care au calitatea de administratori de spitale, primarii, consilii locale, consilii judetene, Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, etc. De asemenea, invitam la colaborare administratorii spitalelor si clinicilor private, cabinetelor private individuale, policlinicilor, farmaciilor si alte asemenea. Stimati domni, daca va pasa de respectarea drepturilor persoanelor asigurate in sistemul de sanatate, de sanatatea clientilor dumneavoastra, va invitam sa colaboram pentru imbunatatirea acestor aspecte foarte importante.GARDA DE SANATATE poate fi un mecanism prin care putem monitoriza impreuna in ce masura drepturile asiguratilor sunt respectate in institutiile dumneavoastra.

--------------------------------------------------------

Utililizati GARDA DE SANATATE ori de cate ori considerati ca aveti nevoie! Spuneti si cunoscutilor dumneavoastra despre GARDA DE SANATATE pentru a beneficia de aceasta, la nevoie.

----------------------------------------------------------

Presedintele Asociatiei Responsabile cu Informarea si Protejarea ASIGURATILOR, Marian Rosca, va ramane la dispozitie, va doreste toate cele bune si multa, multa sanatate!

---------------------------------------------------------

ADRESE UTILE:

adresa GARDA DE SANATATE - https://www.gardadesanatate.ro/

adresa Facebook ARIPA – https://www.facebook.com/ONG.ARIPA/

adeziune membru ARIPA - https://www.aripa.ong/membri/

Despre ARIPA

Asociatia Responsabila cu Informarea si Protejarea Asiguratilor

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aripa/garda-de-sanatate-a-fost-activata