Ascendia și InfoCons lansează campania “Primul Ajutor, o șansă la viață” în instituțiile de învățământ din România

BUCURESTI - 20 iunie 2023

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Sanatate, Social, Cursuri

Ascendia și InfoCons lansează campania „Primul ajutor, o șansă la viață” în parteneriat cu Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, Federația Națională Sindicală Ambulanța România, Asociația Societatea de Salvare București și Federația Națională a Părinților (FNP).

Ascendia, lider în furnizare de soluții de învățare digitală și InfoCons anunță lansarea campaniei „Primul ajutor, o șansă la viață” în parteneriat cu Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, Federația Națională Sindicală Ambulanța România, Asociația Societatea de Salvare București și Federația Națională a Părinților (FNP). Această inițiativă are scopul de a oferi gratuit cursul de Prim Ajutor tuturor instituțiilor de învățământ din România.

Curs Prim Ajutor - Ascendia - eLearning

Alex Malureanu - CMO & Cofondator Ascendia

Ascendia și InfoCons lansează campania „Primul ajutor, o șansă la viață” în parteneriat cu Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, Federația Națională Sindicală Ambulanța România, Asociația Societatea de Salvare București și Federația Națională a Părinților (FNP).

Ascendia, lider în furnizare de soluții de învățare digitală și InfoCons anunță lansarea campaniei „Primul ajutor, o șansă la viață” în parteneriat cu Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, Federația Națională Sindicală Ambulanța România, Asociația Societatea de Salvare București și Federația Națională a Părinților (FNP). Această inițiativă are scopul de a oferi gratuit cursul de Prim Ajutor tuturor instituțiilor de învățământ din România.

Cursul de Prim Ajutor oferit de Ascendia și partenerii săi are ca principal obiectiv să pregătească membrii instituțiilor de învățământ în a recunoaște o urgență și a acționa adecvat pentru a ameliora starea victimei. Cei înscriși la curs vor primi îndrumări detaliate referitoare la elementele fundamentale ale primului ajutor, inclusiv pașii corecți și acțiunile ce trebuie evitate pentru a nu înrăutăți situația victimei.

Programul de curs acoperă subiecte de mare importanță, cum ar fi obstrucția de cale aeriană, stopul cardio-respirator, folosirea unui defibrilator extern semi-automat, starea de inconștiență cu păstrarea respirației, în care intervenția în primele secunde este critică și poate face diferența dintre viață și moarte.

„Acest curs este parte a angajamentului nostru de a susține comunitățile educaționale și de a contribui la creșterea siguranței în școli și în alte instituții de învățământ. Suntem convinși că o bună pregătire în domeniul primului ajutor poate face diferența în cazul unei situații de urgență. Considerăm că este vital ca personalul didactic și non-didactic să fie format și să intervină în caz de nevoie, contribuind astfel la siguranța și bunăstarea comunităților școlare”, afirmă Alex Mălureanu, CMO și cofondator Ascendia.

Profesorii sunt invitați să se înscrie în platformă până la data de 9 iulie 2023, completând formularul de înscriere disponibil la link-ul următor: https://formare.elearning.ro/register. Cursul se poate parcurge începând cu 10 iulie 2023 după logarea în platformă la adresa https://formare.elearning.ro/.

InfoCons este o organizaţie neguvernamentalã care apără drepturile consumatorilor şi promovează educaţia pentru consum.

“InfoCons susţine aceastã campanie care are ca scop formarea competenţelor de prim ajutor în rândul cadrelor didactice şi al personalului auxiliar din instituţiile de învãţãmânt. Considerãm cã acest curs este extrem de util şi necesar pentru a preveni sau reduce consecinţele unor evenimente neplãcute care pot surveni oricând şi oriunde. Acest curs este o dovadã a responsabilitãţii sociale pe care o au Ascendia şi partenerii sãi faţã de comunitate”, afirmă Sorin Mierlea, Președinte InfoCons.

Ambulanța București, un partener-cheie în această campanie, oferă sprijin și expertiză în domeniul medical de urgență.

“Colaborarea cu Ascendia în cadrul acestei campanii este un pas important în îmbunătățirea competențelor de prim ajutor în rândul profesorilor și al personalului din instituțiile de învățământ. Cunoștințele și abilitățile dobândite prin acest curs pot face diferența între viață și moarte în situații de urgență. Ne bucurăm să sprijinim această inițiativă și să contribuim la creșterea siguranței în comunitatea noastră”, declară Grasu Alis, Manager General al Serviciului de Ambulanță București – Ilfov.

Federaţia Naţionalã a Pãrinţilor (FNP) este o organizaţie reprezentativă a pãrinţilor din România care militează pentru drepturile şi interesele copiilor şi familiilor lor.

“FNAP salută aceastã campanie care vizeazã formarea competenţelor de prim ajutor la nivelul întregului sistem educaţional. Considerăm cã acest curs este foarte important pentru siguranţa copiilor noştri şi pentru prevenirea unor tragedii care pot fi evitate prin intervenţia promptã şi corectã a celor prezenţi. Acest curs este un exemplu concret al modului în care parteneriatul dintre şcoalã şi familie poate funcţiona eficient pentru binele comun”, declară Cristache Iulian, președintele federației.

Cursul va fi disponibil pe platforma CoffeeLMS, dezvoltată de Ascendia, la adresa formare.elearning.ro. Programul de curs este format din trei module e-learning care prezintă primul ajutor pentru adulți, copii și situații speciale.

La finalul cursului, participanții vor fi capabili să asigure măsurile necesare pentru protecția lor, a victimei și a celor din jur. Vor fi în stare să evalueze corect starea victimei pentru a lua deciziile potrivite și vor fi capabili să verifice starea de conștiență și de respirație a victimei. Cel mai important, ei vor fi pregătiți să acorde primul ajutor în cazul stopului cardiac și al obstrucției de cale aeriană.

Ascendia și partenerii săi se angajează să dezvolte această campanie pentru a face o diferență reală în comunitate. Prin diseminarea cursului de prim ajutor în sistemul educațional, ne dorim ca fiecare persoană din România să aibă șanse sporite de supraviețuire în cazul unui incident medical.

Ghidul de înscriere la curs este disponibil aici: https://livresq.com/ro/news/calendarul-campaniei-primul-ajutor-o-sansa-la-viata/

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ascendia-design/ascendia-si-infocons-lanseaza-campania-primul-ajutor-o-sansa-la-viata-in-institutiile-de-invatamant-din-romania