Scoala de afaceri romano-americana ASEBUSS aniverseaza 25 ani de activitate

BUCURESTI - 21 februarie 2018

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

ASEBUSS aniverseaza 25 ani de la lansarea primului program romano-american Executive MBA din Romania organizat in parteneriat cu universitati de top din SUA- University of Washington, Seattle (1993-2003), respectiv Kennesaw State University, Atlanta (2003- prezent).
Peste 1300 absolventi reprezinta cartea de vizita a scolii si formeaza cea mai mare comunitate alumni din Romania, care reuneste manageri de top, middle-manageri, antreprenori – profesionisti recunoscuti in comunitatea de afaceri din tara si strainatate.

In prezent, programul Executive MBA este organizat in parteneriat cu Kennesaw State University, Atlanta, SUA, o colaborare de succes intre 2 scoli de afaceri cu abordare similara, cu accent pe aplicabilitate si dezvoltarea gandirii si deciziilor de leadership cu impact global. Kennesaw State University este constant in topul scolilor de afaceri din America de Nord, in 2017 ocupand primul loc in statul Georgia si locul 9 in lume, in clasamentul Global Executive MBA (CEO Magazine).

Ken Harmon, Interim President „Ne bucuram de parteneriatul de durata pe care il avem cu ASEBUSS, bazat pe aceeasi viziune asupra educatiei. Studentii si absolventii ambelor scoli de afaceri sunt implicati in proiecte comune si, foarte important, au construit in timp adevarate relatii de prietenie”.

Marcel Duhaneanu, Rector ASEBUSS „Programul pe care il oferim in parteneriat cu Kennesaw State University, aflata in TOP 10 pe plan mondial, se adreseaza acelor participanti care isi doresc sa devina manageri competitivi intr-o economie globala, care sunt deschisi unei abordari integrate a educatiei manageriale cu impact deosebit asupra mediului de afaceri.”

Programul Executive MBA se diferentiaza prin componenta internationala, care ofera executivilor romani si americani ocazia unica sa lucreze in echipe mixte si sa ia decizii in cadrul unei simulari de afaceri globale, cu rezultate concrete in identificarea celor mai bune practici de management pe care fiecare sa le poata ulterior implementa cu succes in propria companie.

ASEBUSS este prima scoala de afaceri din Romania si s-a impus rapid ca lider de piata in domeniul educatiei manageriale. Echipa de profesori este formata atat din profesori romani, care au urmat programe speciale de pregatire la Harvard Business School, Wharton, Stanford, Kellog Northwestern, MIT, IESE, cat si profesori americani ai universitatii partenere, Kennesaw State University.

Profilul participantilor ASEBUSS se remarca printr-o experienta manageriala relevanta, in medie 7-8 ani in pozitii de conducere, respectiv 4-5 ani  in cazul Entrepreneurial MBA, si cresterea numarului de femei inscrise in ambele programe, 35% pana la 45% din totalul participantilor.

Conform statisticilor noastre, 45% dintre absolventi au pozitii de top si middle management, 35% sunt antreprenori, iar 20% sunt implicati in proiecte de consultanta.

Programul Executive MBA al ASEBUSS s-a mentinut constant pe primul loc in TOP MBA (Ziarul Financiar) in ceea ce priveste aplicabilitatea cursurilor, componenta internationala, experienta profesorilor si networking.

In urma cu 5 ani, ASEBUSS a lansat al doilea program, Entrepreneurial MBA, singurul adresat managerilor preocupati de abordarea antreprenoriala, precum si celor care au propria companie.

Ambele programe:  Executive MBA si Entrepreneurial MBA iau startul in luna octombrie 2018. Cei care aplica in sesiunea early-booking, pana pe 14 mai, vor beneficia de un discount special.

Daca esti interesat de programele ASEBUSS, te invitam la cursurile deschise organizate in perioada martie-iunie. Poti afla mai multe detalii despre programe si posibilitatea de a participa la cursuri la adresa emba@asebuss.ro.

Despre INSTITUTUL DE ADMINISTRARE A AFACERILOR DIN MUNICIPIUL BUCURESTI

Despre ASEBUSS
Despre ASEBUSS: Institutul de Administrare a Afacerilor – ASEBUSS este prima si singura şcoală privată care ofera 2 programe acreditate de master în administrarea afacerilor – Executive MBA si MBA orientat catre antreprenoriat. ASEBUSS oferă programul EMBA numărul 1 în aplicabilitate, dezvoltare personală, experienţa echipei de profesori şi networking – conform studiului ZF. Institutul de Administrare a Afacerilor-ASEBUSS este membra a Association of Advanced Collegiate Schools of Business International (AACSB International) si a Executive MBA Council.

Despre Kennesaw: Kennesaw State University ocupă, începând cu anul 2000, locul al doilea ca mărime între programele EMBA din Georgia, SUA, avand mai mult de 22.500 studenti din 142 tari. Kennesaw State University este acreditată de cel mai înalt for internaţional: Association of Advanced Collegiate Schools of Business (AACSB) din SUA şi a devenit în 2007 membră a European Foundation for Management Development (EFMD).