Campania de prevenire a Cancerului de Col Uterin

BUCURESTI - 15 martie 2010

Comunicat tip General in Social

ASLS România (Asociația Studenților de la Limbi Străine ) organizează cea de-a 4-a ediție a Campaniei pentru prevenirea Cancerului de Col Uterin. Campania se va desfășura în perioada 15 – 25 martie 2010, și va fi marcată de o conferință organizată joi, 18 martie 2010, începand cu orele 16:00, în amfiteatrul Maiorescu din Facultatea de Litere din cadrul Universității din București.

Campania de prevenire a Cancerului de Col Uterin

Având ca moto « Învată să previi cu un simplu test !» campania inițiată de ASLS România urmărește informarea tinerelor cu privire la riscurile apariției cancerului de col uterin și prezentarea celor mai eficiente metode de prevenire.

Cancerul de col uterin este a doua cauză a mortalității femeilor din România. O informare corectă ajută la reducerea riscului de îmbolnăvire. De aceea ASLS România vine în sprijinul tinerelor studente la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, și nu numai, prezentându-le care sunt cauzele apariției unei astfel de boli, care sunt metodele de tratament și mai ales care sunt metodele de prevenire. Printr-un simplu test, realizat periodic, tinerele își pot urmări starea sănătății. Testul Babeș Papanicolau evaluează starea de sănătate a colului uterin, astfel încat orice problemă ar apărea să poată fi diagnosticată și tratată cât mai repede posibil.

Campania va fi marcată printr-o serie de info-deskuri organizate în cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine în perioada 15-25 martie și o conferință în cadrul căreia participanții vor afla informații utile direct de la specialiști.

Invitații speciali în cadrul conferinței vor fi : Dr. Oana Cuzino Stern, realizator al emisiunii Ce se întâmplă doctore?, director editorial al revistei Ce se întâmplă doctore? și medic primar si Dr. Jumugă Cristian, medic specialist obstretică ginecologie de la clinica Gynecoland. Aceștia vor vorbi studentelor despre importanța unei testări periodice și le vor oferi informații cu privire la cancerul de col uterin.

Ca în edițiile precedente, participanții la conferință vor primi gratuit teste Babeș-Papanicolau, oferite anul acesta de Dr. Mihăilescu Gheorghe de la Centrul de Cercetare și Diagnostic Precoce al Cancerului Genito-mamar.

Parteneri : European Cervical Cancer Association, Gynecoland, Centrul de Cercetare și Diagnostic Precoce al Cancerului Genito-mamar.

Parteneri media: Amelie.ro, evenimentestudentesti.ro, OnlineStudent.ro.

Despre ASLS Romania

ASLS, Asociația Studenților de la Limbi Străine a luat ființa în mai, 1999. Prin proiectele întreprinse, ASLS România a avut un rol formator decisiv, membrii înuşindu-şi reale abilităţi de comunicare şi organizare. ASLS a reprezentat astfel o rampă de lansare atât pentru membrii voluntari cât şi pentru tinerii cărora li s-au adresat proiectele şi evenimentele organizate. ASLS a reuşit să contribuie la dezvoltarea societăţii civile prin componentele de educaţie alternativă, îndrumare în carieră, business şi antreprenoriat pe care le-a promovat în rândul tinerilor, realizând sau colaborând la proiecte locale (Admiterea Online, Career Days, Eco ASLS, Târgul Educaţiei), naţionale( ONG Fest, JOBfest, Târgul de Cariere Bucureşti) şi internaţionale ( World Blogging Forum, European Week, QS World Grad School Tour, QS World MBA Tour).


Aliana Rateanu
Presedinte ASLS Romania
office@asls.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asls-romania/campania-de-prevenire-a-cancerului-de-col-uterin