Nu sunt singur...Am un frate!

Timisoara - 12 noiembrie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Media / Publicitate, ONG, Social, Juridic

Cele mai lungi şi, de cele mai multe ori, cele mai trainice relaţii pe care le dezvoltă un om sunt cele cu fraţii. Frații au relatii speciale de prietenie între ei și își întâlnesc nevoile de afecțiune ale unuia pentru celălalt, sunt capabili de a se ajuta unul pe altul când au probleme și își împărtășesc multe experiențe.

Frați din centru de plasament îmbrățișați

Frați din centru de plasament îmbrățișați

 A avea un frate este mai vital decât a avea un înger. 

Nichita Stanescu

Fratii își dezvoltă reciproc capacitatea de a fi altruist, de a fi bun și de a respecta dorințele altuia. Din păcate însă, nu întotdeauna frații au șansa de a crește împreună. Din motive care nu țin de voința și dorința lor. Mediul familial nefavorabil și abandonul, pot ”arunca” frații în locuri și vieți diferite. În sistemul de protecție socială se află cupluri de frați care beneficiază de diverse măsuri de protecție (asistență maternală, plasament familial, centre de plasament), copii care nu se cunosc sau care s-au întalnit foarte rar. Bucuria simplă pe care dorim să o oferim acestor copii de sărbătorile de iarnă este reunirea a 30 de frați aflați în locuri și vieti diferite (asistență maternală, plasament familial, centre de plasament) și oferirea unor amintiri, care în timp să îi lege și să-i ajute să se reunească, la un moment dat, când vor fi mari! Momentul sărbătorilor de iarnă este ideal cand aproape toate visele pot deveni realitate, în care oamenii mari pot face gesturi mici, dar care să însemne regăsirea, reîntâlnirea acestor copii care știu sau nu că mai au frați. Cei mai multi dintre copii cu care lucrăm nu și-au întâlnit niciodată frații iar aceasta este o șansă minunată de a se cunoaște, de a menține legătura și de a se reuni la un moment dat. Alătură-te și ajută-ne să aducem această bucurie simplă în viața acestor copii fără părinți! Scrie-ne pe office@adorcopiii.ro sau intră pe pagina Donează și alege o modalitate prin care dorești să ajuți.

Despre Asociatia ADOR Copiii

Asociaţia Ador Copiii este o organizație neguvernamentală, fondată de un grup de părinți adoptivi, cu o bogată experienţă în domeniul apărării drepturilor copiilor vulnerabili. Activitatea organizației este bazată pe respectarea drepturilor fundamentale ale copilului şi a convenţiilor europene în materie de adopţie, pe colaborarea directă cu organizaţiile şi instituţiile implicate în domenii de asistenţă similare şi complementare şi pe respectarea standardelor europene de calitate pentru serviciile sociale.