Adulti din Bistrita implicati in programul Parteneriate pentru învăţare Grundtvig de educatie alternativa a adultilor

Bistrita - 16 septembrie 2009

Comunicat tip General in ONG

Asociaţia Ascendent din Bistriţa participă în calitate de partener în cadrul proiectului internaţional intitulat '4BsHive - collaborational green mapping across Europe' alături de alte trei organizaţii din Bristol, Budapesta şi Berlin. Proiectul va pune în mişcare, pe parcursul celor doi ani de desfăşurare, un proces colaborativ de cartografiere verde în cadrul organizaţiilor şi între acestea, având ca obiective principale 'cross-polenizarea' între parteneri pentru schimb de experienţă, motivarea cursanţilor adulţi de a participa în procesul de cartografiere verde, oportunitatea de a învăţa noi instrumente precum GIS şi cartografiere verde în oraşele implicate.

Proiectul intitulat '4BsHive - collaborational green mapping across Europe' (proiect colaborativ de cartografiere verde în Europa) este finanţat pe o perioadă de doi ani (2009-2011) de către Uniunea Europeană prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) - Programul Grundtvig Parteneriate.

Bazele parteneriatului au fost stabilite între patru organizaţii europene din Bistriţa, Bristol, Budapesta şi Berlin (“4B”) în timpul unei întâlniri pregătitoare Grundtvig care a avut loc în ianuarie 2009 la Bistriţa. Asociaţia Ascendent din Bistriţa va desfăşura minim 24 de mobilităţi în cele trei oraşe europene precum şi de a desfăşura activităţi specifice Green Map, implicând pe tot parcursul proiectului cel puţin 16 cursanţi adulţi (adult learners).

Proiectul va folosi metode de predare informale şi va angaja adulţii într-un proces activ de învăţare pentru a promova dezvoltarea durabilă în mediul urban din cele 4 oraşe europene.

Prima întâlnire oficială a echipelor de proiect s-a desfăşurat în perioada 2-5 septembrie 2009 la Berlin, unde, din partea Asociaţiei Ascendent din Bistriţa, au fost prezenţi Corina Ernst, vice-preşedinte şi Ciprian Samoilă, coordonator proiect, alături de reprezentanţi ai organizaţiilor GreenBristol Ltd (Bristol), Tudatos Vásárlók Egyesülete (Budapesta) şi Querspur-Verein zur Förderung soziokultureller Aktivitäten mit dem Medium Videodin (Berlin).

Toţi cei prezenţi s-au bucurat şi de prezenţa iniţiatoarei mişcării Green Map la nivel mondial, Wendy Brawer, care a făcut o prezentare a noului instrument Open Green Map (www.opengreenmap.org), care va juca un rol important şi în cadrul parteneriatului.

Despre Asociatia Ascendent Bistrita

Asociatia Ascendent Bistrita promoveazã cetătenia activã prin implicarea indivizilor si grupurilor, in special a tinerilor, in programe de dezvoltare personala si comunitara.

Alte proiecte care se desfăşoară în 2009:
1. ECO-logic, ECO-nomic, ECO-dinamic
2. Lateral → inseamna inainte ↑

Asociaţia Ascendent Bistriţa
Str. Ghinzii nr.178A, jud. Bistrita-Nasaud
tel. 0746-934510, fax: 0363-102119

Ciprian Samoilă
Coordonator proiect 4BsHive
0742098731
ascendentbn@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-ascendent-bistrita/adulti-din-bistrita-implicati-in-programul-parteneriate-pentru-invatare-grundtvig-de-educatie-alternativa-a-adultilor