Vernisaj - Salonul de Arta Temeiuri Editia a VII-a

BUCURESTI - 4 mai 2015

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Arhitectura / Design, ONG

Sala “Brâncuși” a Palatului Parlamentului va găzdui, în perioada 5 - 31 mai 2015, cea de a șaptea ediție a Salonului Artelor “Temeiuri”, organizată de Asociaţia Atheneum, în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici şi Camera Deputaţilor a Parlamentului României, care, în conformitate cu tradiția precedentelor manifestări, va fi consacrată unei teme unice. Aceasta a fost aleasă în baza sugestiilor artiștilor prezenți cu lucrări la edițiile precedente și va fi: ELOGIUL FRUMUSEȚII CA ÎNFĂȚIȘARE A BINELUI.

La această ediţie, juriul Salonului, prezidat de Acad. Prof. Dr. Mircia Dumitrescu a selecţionat un număr de peste 300 de lucrări, aparţinând celor mai de seamă artişti plastici profesionişti din ţara noastră.

Deschiderea oficială a Salonului Artelor “Temeiuri” va avea loc Marţi, 5 mai, ora 17.00, fiind invitaţi să ia parte toţi iubitorii artelor frumoase din capitală. Vor susţine scurte prezentări ale evenimentului cunoscutul realizator de televiziune dr. Radu George Serafim şi criticul de artă Roxana Păsculescu.

Salonul Artelor “Temeiuri” este cea mai importantă manifestare de acest gen din România, şi se desfăşoară în două ediţii, de primăvară şi de toamnă, propunându-şi să reînvie tradiţia saloanelor naţionale de artă din perioada interbelică, cu scopul de a promova valorile artistice naţionale în contexul oferit de integrarea Europeană a ţării noastre, care permite reconectarea şi recunoaşterea valorilor româneşti pe plan internaţional.

Este remarcabilă deschiderea către un astfel de eveniment major manifestată de Camera Deputaţilor, care a pus la dispoziţie, în fiecare an, generosul spaţiu al Sălii de expoziţii “Constantin Brâncuşi”, fapt ce permite ca numeroşii vizitatori ai Palatului Parlamentului din ţară şi din străinătate să ia contact şi în acest fel cu capodoperele celor mai importanţi artişti plastici români contemporani.

Despre Asociatia Atheneum

Înfiinţată în anul 2009, ATHENEUM - PRIETENII MONUMENTELOR este o organizaţie neguvernamentală al cărei scop este conservarea, promovarea si valorificarea patrimoniului monumental naţional şi mondial. Organizaţia sprijină, iniţiază şi realizează programe culturale şi turistice, care promovează respectul prin cunoaştere a istoriei şi artei româneşti, parte integrantă a culturii europene. Asociaţia cultivă valorile umane prin participarea activă a tinerilor, susţinuţi şi coordonaţi de membrii organizaţiei.

Toate proiectele şi activităţile se analizează, aprobă şi monitorizează de către Consiliul Ştiinţific format din: acad. Dan Berindei, acad. Răzvan Teodorescu, acad. Ghe. Zaman, prof. univ. Corneliu Leu, dr. George Radu Serafim, arh. Rodica Nemţeanu, arh Eugen Criveanu, arh. Oliver Velescu, general (r) Constantin Guzu, prof. dr. Paul Chiribuţă.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-atheneum/vernisaj-salonul-de-arta-temeiuri-editia-a-vii-a