"VIS" cu Dan Puric@Teatrul de pe Lipscani

Locul desfasurarii: Teatrul de pe Lipscani - sala Rapsodia

Organizator: Compania de teatru "Pase-Partout Dan Puric"

Un spectacol minunat de pantomima, dans, step, balet, zambete, incruntari, un arsenal de tehnici dramatice aparent limitate care devin insa memorabile in insufletirea maestrului Dan Puric.

Piesa „Vis" ne iniţiază în limbajul trupului, al „cuvântului făcut gest”. Pentru spectatori, este foarte interesantă revelarea unui alt mod de atenţie, pe care interpretarea lui Dan Puric o prilejuieşte. Limbajul gestic este adesea dublat, ecranat, „sublimat” de limbajul discursiv dianoetic suprapus vederii. În viziunea lui Dan Puric, gestul devine cuvântător, mai mult decât un simplu accent indicator şi întăritor al sensului salvat, al realităţii „spiritualizate” în intelect. Limbajul gestic descoperă mai nemijlocit decât cel discursiv taina „Cuvântului făcut trup”. Gestul este un altfel de cuvânt care manifestă epifania persoanei, intenţia neacoperită, nesustrasă spontaneităţii, nesupusă reducţiei, nesistematizată, netranspusă în registrul „dialectic” al gândirii discursive. Curgerea logică desluşitoare a limbajului discursiv pierde, prin precizare, extraordinara diseminare, înmugurire a sensurilor din limbajul gestic. Spectacolul se bazeaza pe sinteza unor diferite mijloace de expresie scenica – dans clasic si modern, step, pantomima, teatru gestual, insertii de lumina si sunete alternand cu taceri pline de tensiune emotionala care dau dimensiune personalitatii artistice a lui Dan Puric. Constructia spectacolului cunoaste un „crescendo" comic, liric si dramatic, de la umorul subtil si generos al unor povesti si gaguri, la „peripetii" inspirate din lumea western-ului si a thriller-ului, care culmineaza cu tensiunea incendiara a unui moment coregrafic si nu numai coregrafic, avand fundal sonor piesa „Adagio", de Albinoni, cu valoare metafizica si transcedentala, conceput ca o „iconografie" a starilor si framantarilor ce definesc conditia artistului, în special, si conditia umana, în general. Interpretul este, pe rand, cowboy, pianist, mafiot, veteran – victima a comunismului si puscarias, Don Juan sufocat de adoratoarele-mamici etc. Unul dintre momentele cele mai spumoase este acela cand actorul ne prezinta o poveste de dragoste, cu iluziile, cautarile, îndoielile si abisul despartirilor, totul fiind înfatisat doar cu aportul mainilor, mereu frematatoare, mereu expresive si marturisitoare.

Producator: Fundatia ART PRODUCTION

Pentru rezervări şi informaţii: 021 315 89 80, 0761 319 819. Program casa de bilete: Luni - inchis | Marti - Miercuri: 11-18 | Joi, Sambata, Duminica: 12-19 | Vineri: 11-19.

Despre ASOCIATIA COMPANIA DE TEATRU

Compania de teatru "Passe-Partout DP" a fost înfiintata de catre actorul si regizorul Dan Puric în anul 1999. Membrii companiei sunt actori amatori si profesionisti de toate vârstele, dar cu precadere tineri de pâna în 35 de ani.

Confirmare pana la data: 12 May 2011

Participare: Taxa de participare