3000 de elevi din Bucureşti se pregătesc să devină cinefili

BUCURESTI - 6 aprilie 2011

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Afaceri, Educatie / CulturaPeste 3000 de elevi din 37 de şcoli şi licee din Bucureşti participă la proiectul de educaţie cinematografică Cinema.edu în perioada 7 martie până la 10 iunie la Noul Cinematograf al Regizorului Român

Lansat pe 7 martie la Noul Cinematograf al Regizorului Român, Cinema.edu a adus peste 3000 de elevi care au fost iniţiaţi în lumea cinematografică de renumiţii critici de film: Irina Margareta Nistor, Viorica Bucur, Alexandra Olivotto, Florin Barbu, Florentina Ciuvercă, profesorii din cadrul UNATC - Radu Igazsag şi Horia Murgu, post producătoarea Maria Murgu şi scenarista Oana Darie.

 

Cei mici au păşit în lumea filmului prin intermediul fraţilor Lumière, a lui Charles Chaplin, Georges Méliès şi Jacques Tati, iar în continuare îi aşteaptă o serie de filme de animaţie şi de ficţiune. Elevii din clasele V-VIII  vor afla ce sunt filmele de autor, iar liceenii vor expuşi diversităţii culturale, Cinema.edu oferindu-le o serie de filme de excepţie din Africa, Asia, Europa şi România.   

 

Cinema.edu este un proiect ambiţios care pregăteşte, pe o perioadă de 3 luni,  peste 3000 de elevi din 37 de şcoli şi licee din Bucureşti să devină un public de cinema,  receptiv filmelor de calitate.

 

Organizator: Asociaţia Culturală Macondo

 

Parteneri ai proiectului: Inspectoratul Şcolar Bucureşti, Muzeul Ţăranului Român, Cineteca Bologna,  Institutul Francez, Centrul Ceh, Fundaţia Soros, Colegiul Tehnic Media

 

Finanţare: Centrul Naţional al Cinematografiei, Europa Cinemas, Fundaţia Soros, Centrul Tehnic Media

 

Sponsori: Sony, Editura Litera, Adevărul Holding, Cărtureşti

 

Parteneri media: Adevărul, Caţavencu, Dilema Veche, Dilematix, TVR Cultural, ItsyBitsy, clopotel.ro, 220.ro

 

 

Contact:

Catalina Harabagiu

0725 925 313

info@cinema-edu.ro

www.cinema-edu.ro

Despre Asociatia Culturala Macondo

Asociatia culturala Macondo promovează cultura cinematografică prin proiecte de educaţie şi cultură

Taguri: copiifilmculturascoalaeducatieartaelevicinema