Sute de copii au sărbătorit Ziua Mediului împreună cu Baterel la AFI Ploiești

BUCURESTI - 8 iunie 2017

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Social, Retail, CSR

In parteneriat cu Asociatia Environ (www.environ.ro), AFI Ploiești a devenit primul centrul comercial din România care a implementat un sistem de colectare selectivă a deșeurilor de baterii și acumulatori și a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Sute de copii au sărbătorit Ziua Mediului împreună cu Baterel la AFI Ploiești
 ,,Anul acesta am dorit să marcăm Ziua Mediului printr-un eveniment dedicat copiilor întrucât ei sunt cei mai receptivi la mesajele noastre și, în entuziasmul specific celor ce cred în povești cu eroi, își pot convinge părinții, prietenii și apropiații de necesitatea acestui gest până la urmă, foarte simplu, acela de a nu mai arunca deșeurile la gunoi și a le preda în centrele special amenajate."

Andrei Orban - Presedinte Asociatia Environ

Cu ocazia Zilei Mediului, AFI Ploiești și Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (www.snrb.org) au organizat un eveniment dedicat copiilor cu scopul de a îi învăța principiile de bază ale colectării și reciclării deșeurilor, promovând astfel recipientele speciale amplasate în trei zone intens circulate din cadrul centrului comercial.

Sute de copii însoțiți de părinți sau bunici s-au întrecut în concursuri educative organizate special pentru ei la finalul cărora au fost recompensați cu premii atractive: trotinete, lego, cărți de desenat, puzzle-uri, dar și jucarii yo-yo tricouri și cutii speciale în care pot depozita temporar bateriile consumate acasă.

Pe parcursul celor 8 ore de maraton de distracție, cei mici au desenat, au participat la concursuri de colectare corectă a deșeurilor, la ateliere de reciclare creativă și competiții de tip treasure hunt, au intonat imnul micilor ecologiști ,,Baterel salvează, reciclează și te premiază” și au pozat pentru celebrul caricaturist Adrian Bighei.  Cea mai mare atracție a zilei a fost însă mascota campaniei ,,Baterel și Lumea Non-E”, cu care micii ecologiști au avut ocazia să facă cunoștință, să se împrietenească și să se fotografieze.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes în rândul participanților, care au înțeles la finalul zilei că oricine poate fi un erou care protejează natura și mediul înconjurător dacă știe să colecteze selectiv și să recicleze deșeurile.

„Prin fiecare activitate în care ne implicăm, ne dorim să fim un exemplu pentru comunitatea din care facem parte. Pentru noi, prezentul și viitorul sunt foarte importante și depind în totalitate de grija pe care o avem față de mediul înconjurător. De aceea, colaborarea cu asociațiile specializate în protejarea mediului este o inițiativă firească în strategia de responsabilitate socială a AFI Ploiești. Le mulțumim și ne bucurăm să lucrăm împreună la educarea publicului cu privire la protejarea mediului și la crearea unui viitor sustenabil pentru noi toți”, a declarat Iulia Borșan, Corporate Marketing Manager, AFI EUROPE.

,,Anul acesta am dorit să marcăm Ziua Mediului printr-un eveniment dedicat copiilor  întrucât ei sunt cei mai receptivi la mesajele noastre și, în entuziasmul specific celor ce cred în povești cu eroi, își pot convinge părinții, prietenii și apropiații de necesitatea acestui gest până la urmă, foarte simplu, acela de a nu mai arunca deșeurile la gunoi și a le preda în centrele special amenajate. Din această perspectivă, apreciem foarte tare inițiativa AFI Ploiești și sperăm că și alte centre comerciale vor împrumuta exemplul, înțelegând că prin prisma traficului intens de clienți care vizitează des mall-ul, fiind de cele mai multe ori o destinație pentru petrecerea timpului liber, trebuie să își asume și un rol de educare, respectând astfel atât mediul înconjurător, cât și sănătatea oamenilor”, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ.

Activitățile organizate pentru a marca la care au participat peste 300 de copii, fac parte din campania ,,Baterel și Lumea Non-E”, un proiect interactiv, cu succes la nivel național atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice și părinților. Participanții beneficiază de o platformă unică în România, www.magazinbaterel.ro, un magazin online care folosește un sistem de plată prin puncte, astfel că toți concurenții au posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de rechizite.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-environ/sute-de-copii-au-sarbatorit-ziua-mediului-impreuna-cu-baterel-la-afi-ploiesti