FORUMUL POLITICI PUBLICE DE TINERET – EXPERIENTE EUROPENE, VIZIUNE NATIONALA

BUCURESTI - 24 mai 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Euro26 România, găzduieşte in data de 29 mai 2008, FORUMUL POLITICI PUBLICE DE TINERET – EXPERIENTE EUROPENE, VIZIUNE NATIONALA. Evenimentul deschide cea de-a XXIV a Adunare Generală EYCA .

FORUMUL POLITICI PUBLICE DE TINERET – EXPERIENTE EUROPENE, VIZIUNE NATIONALA

Forumul se desfăşoară la Palatul Parlamentului din Bucureşti- sala I. C. Brătianu, intreaga zi va fi dedicată exemplelor de bună practică in politicile de tineret ale specialiştilor in politici de tineret din reteaua europeana EYCA/European Youth Card Association – institutii guvernamentale si organizatii nonguvernamentale implicate direct in designul si implementarea politicilor dedicate tinerilor – dar si din cadrul organismelor europene abilitate in acest sens: Comisia Europeana – Directoratul Educatie si Formare, Consiliul Europei – Centrul European de Tineret de la Strasbourg, retelele EYCA, ERYICA a centrelor de informare si consiliere pentru tineret si EURODESK. De asemenea, ne vor onora cu prezenta si reprezentantii European Youth Forum, organizatia europeana cu rol consultativ in politicile europene de tineret si ESU – European Students Union.

Romania este reprezentata in cadrul Forumului de catre institutiile guvernamentale cu responsabilitate in domeniul politicilor de tineret, respectiv Autoritatea Nationala pentru Tineret si institutiile din subordine: ANSIT, Agentia Studentilor si Departamentul Tineret in Actiune din cadrul ANPCDEFP. De asemenea, vor fi prezente organizatii non-guvernamentale de tineret implicate in politicile de tineret nationale cu initiative si proiecte in acest domeniu.

Despre Asociatia EURO<26

Forumul se defineşte astfel ca un eveniment de mare importanta privind conturarea viitoarelor politici de tineret din Romania, conectarea acestora la tendintele si practicile europene si crearea unei platforme de comunicare si lucru între factorii interesaţi la nivel national care sa se implice direct în demersurile de formulare a unor politici coerente si autentice in domeniul tineretului.

În acest sens, sunt aşteptaţi să participe la eveniment pentru reflectarea acestei teme de larg interes jurnalişti din cadrul media pe care o reprezentaţi.
Confirmarea participării la Raluca Medeşan:
Email: raluca.medesan@euro26.ro
raluca.medesan@euro26.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-euro26/forumul-politici-publice-de-tineret-experiente-europene-viziune-nationala