Workshop de fotografie cu Carsten Peter

BUCURESTI - 29 octombrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

In perioada 22-23 noiembrie 2008 fotograful National Geographic de origine germana Carsten Peter va sustine la Padis, Apuseni, un program de pregatire pentru 20 de fotografi romani.

Carsten Peter, castigator al premiului World Press Photo si colaborator permanent al National Geographic, s-a specializat in fotografia in situatii extreme: scuba diving intr-un ghetar din Mont Blanc, traversarea Saharei pe o camila, explorari de pesteri in Borneo. Cauta mereu locuri salbatice unde supravietuirea proprie depinde de calitatea abilitatilor sale de alpinist, parapantist, speolog, scafandru sau practicant de canioning.


Este pasionat in permanenta de descoperirea unor tehnici fotografice inovative care sa capteze imagini ne-mai-vazute din cele mai ascunse si mai provocatoare peisaje stancoase ale planetei.


Printre multele sale aventuri se numara pesteri toxice, cascade acide, cele mai adanci puturi de gheata de pe Pamant, rapel in vulcani activi cu lacuri de lava clocotind, pesteri termice supraincalzite si depasiri de recoduri de altitudine cu moto-parapanta.
Pe langa premiul World Press - pentru curajul sau in urmarirea tornadelor in U.S. West- Carsten Peter a obtinut si un premiu Emmy pentru filmarile sale in interiorul unui vulcan activ din Pacificul de Sud.
Imaginile sale au fost publicate in National Geographic si in alte reviste.


Pentru mai multe informatii despre Carsten Peter vizitati siteul www.carstenpeter.com sau cititi numarul curent al revistei National Geographic unde gasiti materialul lui Carsten Peter despre pestera Naica.

Workshopul de la Padis are ca tema natura montana si in special pesterile.

Pesterile sunt printre ultimele mistere ale lumii ramase inca in mare parte neexplorate iar Romania este in mod deosebit cunoscuta pentru peisajele sale carstice, pentru numarul si diversitatea pesterilor sale spectaculoase.

Fotografierea pesterilor intr-un mod captivant, convingator si riguros implica iluminarea artificiala si utilizarea flashurilor.
Chiar si in afara fotografierii pesterilor este foarte utila invatarea tehnicilor iluminarii: atat iluminarea de umplere, ce are la baza completarea luminii ambientale, cat si crearea unor scheme de iluminare numai cu lumina artificiala. Existe diverse moduri de a accentua dramatismul unei imagini sau de a produce o anumita stare prin combinatia intre diverse tipuri de lumina.

Veti fi coplesiti de aventura lumii ascunse in inima unei pesteri si de abordarea acesteia.
Aparent seaca si rece precum roca ce o formeaza, fata ascunsa a pamantului ne dezvaluie noi forme si peisaje.

Numar locuri: 20
Locatie: Padis, Judetul Bihor
Durata: 22-23 noiembrie, cu sosirea de vineri seara.
Cost: 300 Euro
Cazarea si masa sunt incluse.

Cele mai bune fotografii realizate pe perioada workshopului vor fi expuse in cadrul expozitiei online dedicate evenimentului, in Galeria.fotografa.ro.

Conditii de participare:

- Un portofoliu de cinci fotografii latura mare 600 pixeli pentru preselectie;
- Cunostinte de tehnica si arta fotografica;
- Aparat de fotografiat digital;
- Cunostinte de limba engleza;
- Laptop pentru procesarea fotografiilor personale realizate in cadrul workshopului.

Inscrieri pana pe 17 noiembrie in limita locurilor disponibile, la www.fotografa.ro.

Despre Asociatia Euroarte

Asociatia Euroarte, organizatie non-profit ce are ca scop principal promovarea artelor vizuale, a organizat pana acum cu succes urmatoarele evenimente culturale cu focus pe fotografie:
- Workshop de fotografie cu Ami Vitale;
- Tabara de fotografie Eforie 2008;
-Tabara foto „Ecvestru” de la Sâncrai, jud. Covasna;
-Tabara de fotografie de la Busteni;
-Expozitie foto Bucuresti, Busteni;
-Expozitie de fotografie „Egalitatea de gen” la Bruxelles.

office@fotografa.ro
office@fotografa.ro