“Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale susţine măsura urgentă de plată a datoriilor spitalelor către furnizori”

BUCURESTI - 13 mai 2010

Comunicat tip General in Sanatate

„Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale susţine măsura urgentă de plată a datoriilor spitalelor către furnizori, prezentată de către Preşedintele României - Domnul Traian Bâsescu, în discursul din data de 6 Mai 2010.

Ministerul Sănătăţii prin vocea ministrului Domnul Cseke Attila, consideră achitarea datoriilor spitalelor din ţară către furnizori, o modalitate rapidă de deblocare a situaţiei actuale a sistemului sanitar şi în acelaşi timp o condiţie înaintea definitivării procesului de descentralizare.
Aplicarea acestei priorităţi majore urmăreşte abordarea unor măsuri şi acţiuni atât pentru probleme de interes cu efecte imediate, cât si pentru reformarea structurală.
Asigurăm disponibilitatea colaborării Asociaţiei cu Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Sănătate pentru atingerea obiectivelor propuse în cadrul direcţiilor strategice care privesc „Descentralizarea, Concurenţa, Eficienţa şi Transparenţa” în reformarea sistemului de sănătate.
Milităm pentru realizarea unui parteneriat real între stat si furnizorii privaţi de produse medicale pentru găsirea modalităţilor de eradicare a corupţiei din sistemul sanitar.
A.F.P.M este membră EDMA (Asociaţia Europeană a Producătorilor de Diagnostic) şi EUCOMED (Asociaţia Europeană pentru Tehnologie Medicală), iar prin afilierea la aceste asociaţii recunoscute, companiile membre au consimţit aderarea la Codul Comercial de Etică, reprezentând un pas esenţial pentru realizarea obiectivelor comune şi păstrarea principiilor etice.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-furnizorilor-de-produse-medicale/asociatia-furnizorilor-de-produse-medicale-sustine-masura-urgenta-de-plata-a-datoriilor-spitalelor-catre-furnizori