Atelierul de eco design şi leadership verde

Mogosoaia - 22 mai 2017

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Asociația Greenitiative anunță procesul de selecție a 30 de studenți și tineri absolvenți de arhitectură și arte interesați să își asume roluri de lideri în promovarea eco designului și a economiei circulare. Cei selectați vor participa în perioada iulie – decembrie 2017 la cursuri și ateliere de creație, cu scopul de a realiza obiecte de eco design cu care să participe la concursuri de specialitate. Ne propunem, de asemenea, ca ei să transmită către elevi de liceu și vizitatori ai Centrului Green Mogo informațiile primite în proiect.

 Creșterea economică din România pune încă o presiune imensă asupra resurselor naturale. Pentru a schimba situația dezastruoasă pentru mediu și pentru economie e nevoie de exemple locale de economie circulară, de lanțuri economice funcționale care să inspire schimbarea 

Felicia Ienculescu-Popovici, director executiv Asociaţia Greenitiative

„Creșterea economică din România pune încă o presiune imensă asupra resurselor naturale. Pentru a schimba situația dezastruoasă pentru mediu și pentru economie e nevoie de exemple locale de economie circulară, de lanțuri economice funcționale care să inspire schimbarea”, explică Felicia Ienculescu-Popovici, director executiv al Asociației Greenitiative.

Ideea unui Atelier de eco design asociat Centrului Green Mogo de la Mogoșoaia a apărut în urma colaborării în proiecte anterioare cu studenți de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Am descoperit că ei apreciază foarte mult latura practică a proiectelor Greenitiative şi atelierele la care i-am invitat să participe.

„Ne dorim să formăm un grup de tineri designeri care să-și asume leadership-ul în profesia lor în ceea ce privește conservarea resurselor naturale prin eco design. Este o experiență complementară disciplinelor academice. Așteptăm să se înscrie viitori arhitecți și designeri curajoși, pasionați de sustenabilitate, care să pună bazele unui curent nou în profesia noastră”, spune arh. Anca Crețu, coordonatoarea programului dedicat studenților.

Prin proiectul Atelierul de eco design și leadership verde va fi amenajat un atelier de lucru pentru tinerii selectați, dotat cu mașini de cusut profesionale, imprimantă 3D și alte unelte necesare. Facilitățile atelierului vor putea fi utilizate de studenți pasionați de eco design și după finalizarea proiectului, prin colaborări pe termen lung ale Asociației Greenitiative cu UAUIM și UNARTE.

Proiectul Atelierul de eco design şi leadership verde este derulat de Asociația Greenitiative împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun  și se desfășoară în perioada aprilie – decembrie 2017.

Despre Asociația Greenitiative

Greenitiative este o organizație de mediu și dezvoltare durabilă care de 10 ani promovează în România, prin proiecte de eco educație, green building & living și dezvoltare comunitară durabilă, trecerea la o societate cu emisii reduse de gaze cu efect de seră, pentru care considerentele de mediu sunt prioritare. Mai multe informații despre Greenitiative pe www.greenitiative.ro și pe Facebook-Greenitiative.

Despre Lidl

Lidl este prezent în 30 de țări din toată lumea și operează aproximativ 10.000 de magazine și peste 140 de centre logistice în 27 de țări din Europa.

Lidl are aproximativ 215.000 de angajați, dintre care 5000 în România unde retailer-ul german are deschise peste 200 de magazine și 4 centre logistice.  Misiunea Lidl în România este aceea de a le oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preţ, direct de la producători, într-o largă varietate de sortimente.

Pentru informații suplimentare despre acest proiect și activitățile noastre vă rugăm să o contactați pe Felicia Ienculescu-Popovici, e-mail feliciaip@greenitiative.ro,  telefon 0744 48 59 72 sau pe Monica Grecu, e-mail comunicare@greenitiative.ro sau telefon 0722151467.

 

Despre Asociatia Greenitiative

Despre Asociația Greenitiative
Greenitiative este o organizație de mediu și dezvoltare durabilă care de 10 ani promovează în România, prin proiecte de eco educație, green building & living și dezvoltare comunitară durabilă, trecerea la o societate cu emisii reduse de gaze cu efect de seră, pentru care considerentele de mediu sunt prioritare. Mai multe informații despre Greenitiative pe www.greenitiative.ro și pe Facebook-Greenitiative.

Taguri: designlidlgreenitiative