Asistenta sociala a mamelor adolescente

Iasi - 22 mai 2005

Comunicat tip General in Social

Editura Lumen in parteneriat cu Centrul Virtual de Resurse asistentasociala.ro a lansat volumul Asistenta sociala a mamelor adolescente autor Petronela Serban

Volumul Asistenta sociala a mamelor adolescente este structurat în doua parti: una teoretica si alta practica In primele doua capitole autoarea a definit conceptul de familie, teoriile cu privire la monoparentalitate, a analizat diversele tipuri de familie. În cel de-al treilea capitol a fost definit fenomenul de monoparentalitate si am descrise tipurile de familii monoparentaleCel de al patrulea capitol si-am îndreptat atent]ia asupra parin]ilor adolescenti si implicatiile pe care le poate avea o sarcina timpurie. În ultimul capitol autoarea a descris tipurile de servicii de care poate beneficia familia monoparentala conform legislatiei în vigoare.
Partea de cercetare cuprinde doua abordari: una cantitativa si alta calitativa,
Volumul cuprinde de asemenea o microcercetare a fenomenului de monoparentalitate la nivelul Centrului Maternal, realizata pe o perioada de 5 ani.
Oferind o perspectiva practica a fenomenului de monoparentalitate, în cazul tinerelor mame, lucrarea de fata se doreste a fi un ghid atat pentru studen]i, cat si pentru profesionistii in domeniul protectiei sociale a copilului si familiei.
Volumul poate fi comandat cu plata ramburs pe adresa redactia@asistentasociala.ro. Informatii suplimentare puteti gasi in libraria virtuala a Centrului Virtual de Resurse www.asistentasociala.ro

Despre Asociatia Lumen

Editura Lumen este o editura specializata in carte stiintifica in domeniul socio-uman filosofie, socilologie, asistenta sociala, pedagogie etc.

Sandu Antonio
la asociatialumen.ro

lumen@asociatialumen.ro